Suurinvestor põgeneb Euroopa pankadest – aktsiad langevad

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Deutsche Banki peakontor Frankfurdis
Deutsche Banki peakontor Frankfurdis Foto: Offenberg via www.imago-images.de/Scanpix

Täna andis Euroopa börside langusele hoogu teade, et üks suurinvestor on lootuse kaotanud ja oma osaluse Saksamaa pankades maha müünud.

Täna lõuna ajal olid kõik suuremad Euroopa börsid languses: Stoxx 600 vajus 0,5 protsenti. Indeksi kõige tublimad tõusjad olid Soome rehvifirma Nokian Renkaat, kes eile kõvasti langes ja täna nüüd 4,7 protsenti plussis oli. Samuti Soome Neste, kes teatas, et sai nüüd Venemaa naftast lahti – tema aktsia kerkis 4,5 protsenti.

Kõige suurema languse tegi läbi Saksamaa DAX, mis kukkus 1 protsent. Põhjuseks oli seal suurpankade vajumine. Deutsche Bank langes ligi 9 protsenti ja Commerzbank ligi 8 protsenti ning need vedasid indeksit allapoole. Kuna mõlemad pangad on ka Stoxxi indeksis tugevalt esindatud, aitas nende kukkumine ka selle indeksi vajumisele kaasa.

Mõlema panga kukkumise taga oli Bloombergi lugu sellest, et üks suurinvestor on pannud 116 Deutsche ja 72,5 miljonit Commerzbanki aktsiat müüki. Kokk on pakkumise suurus 1,9 miljardit dollarit. Marketwatch kirjutas veidi hiljem, et müüjaks saaks olla ainult USA investor Capital Group, sest FactSeti andmete järgi on ta ainus suur institutsionaalne investor, kellel on kummaski pangas nii palju aktsiaid müügiks pakkuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles