Robus Groupi aktsiaid saab märkida homse börsipäeva lõpuni

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Robus Athletics’i asutaja ja tegevjuht Mikk-Alvar Olle
Robus Athletics’i asutaja ja tegevjuht Mikk-Alvar Olle Foto: Remo Tõnismäe, Postimees

Nasdaq Tallinna börsi First North alternatiivturule suunduva Eesti sporditehnoloogia idufirma Robus Groupi aktsiaid saab märkida 14. aprillil kuni kella 16ni. Robus plaanib avalikustada pakkumise tulemused 18. aprillil ja esimeseseks kauplemispäevaks on kavandatud 21. aprill.

Robus Group pakub IPO käigus avalikult 175 000 aktsiat, mida ülemärkimise korral on õigus suurendada 225 000 aktsiani. Pakutavate aktsiate hind on 3,34 eurot, mis teeb põhipakkumise kogumahuks 584 500 eurot ja ülemärkimise korral 751 500 eurot. Pakutavad aktsiad moodustavad kogu Robuse aktsiakapitalist ligi 10,5 protsenti (ülemärkimise korral ligi 13 protsenti).

2020. aastal asutatud Robus Athletics kaasas 2021. aastal ühisrahastuse platvormil Kickstarter edukalt raha treeningvarustuse tootmise käivitamiseks ja laiendas tänavu veebruaris tegevusvaldkonda, avades ainulaadse online-treeningplatvormi, kus tipptreenerid aitavad koduste videotreeningute abil saavutada jõusaaliga võrreldavaid tulemusi, teatas ettevõte.

Platvormiga saavad liituda spordisõbrad üle maailma ning Robusel treenijaid on 40 riigis. Robuse tehnoloogia arendus ja disainipatendiga kaitstud treeningvarustuse tootmine toimub Eestis.

Robus Athleticsi asutaja ja tegevjuhi Mikk-Alvar Olle sõnul on Robus varajases kasvufaasis iduettevõte, mis pakub investoritele võimalust saada osa ettevõtte kasvuloost. Börsilt kaasatava raha toel soovivad nad rahastada rahvusvahelist laienemist ja tehnoloogia ning toodete edasiarendamist.

Varem on Robus Athletics (Robus Group AS uue valdusühingu ja Robus Athletic OÜ tütarühinguna) edukalt kaasanud raha Kickstarteri platvormil ning kahes ingelinvesteeringute voorus. Viimase rahastusringi juhtinvestoriks oli Madis Müür ning Robuse nõukokku kuuluvad ettevõtjad Tarmo Hõbe, Rami Ryhänen ja Kristjan Novitski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles