Livonia Partners sai loa omandada kogu aknatootja

BNS
Copy
Kevadel teatas Livonia Partners, et müüb osaluse Thermorys Kristjan Rahuga (pildil) seotud ettevõttele UG Investeeringud. Äripäev hindas tehingu suuruseks 60 miljonit eurot.
Kevadel teatas Livonia Partners, et müüb osaluse Thermorys Kristjan Rahuga (pildil) seotud ettevõttele UG Investeeringud. Äripäev hindas tehingu suuruseks 60 miljonit eurot. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Konkurentsiamet andis teisipäeval ASile Euveca Livonia Partners loa omandada valitsev mõju aknatootja AS Fenestra üle.

Livonia Partners oli ka varem Fenestra aktsionär, kuid mullu 11. novembril sõlmitud aktsionäride lepingu muudatuse tulemusel toimub muutus Fenestra üle teostatava valitseva mõju iseloomus, täpsemalt üleminek seniselt Livonia Partnersi, R-Prass OÜ ja LaastLa OÜ ühiselt valitsevalt mõjult Livonia Partnersi ainuvalitsevale mõjule, selgub koondumisteatest.

KS Euveca Livonia Partners Fund I on investeerimisfond, mida haldab Riias asuv investeerimisettevõtja AS Euveca Livonia Partners. Hetkel kuuluvad Livonia Partnersi fondide portfelli lisaks Fenestrale täisosalused aktsiaseltsis Hortes, aktsiaseltsis Klaasimeister ja Transparence SIA-s, lisaks 51-protsendine osalus UAB-s Silver Screen Holdings, mis omab omakorda 38,1-protsendist osalust Cgates Group UAB-s, mille tütarettevõtjad tegelevad telekommunikatsiooniteenuste osutamisega.

Samuti kuulub portfelli 33,3-protsendine osalus Freor LT UAB-s, mille tütarettevõtjad tegelevad kaubanduslike külmutusseadmete tootmise ja müügiga, ja 17,4-protsendine vähemusosalus Scoro Software Holding Ltd-s, mille tütarettevõtjad tegelevad äritarkvara platvormi arenduse ja haldusega.

Fenestra ja tema valitseva mõju alla kuuluvate ettevõtjate tegevusalaks on puit- ja puitalumiiniumist akende ja rõduuste tootmine, müük ja paigaldus. Fenestral on kaks tütarettevõtjat Soomes ja üks tütarettevõtja Rootsis. Fenestra müüb oma tooteid peamiselt Soomes, Rootsis ja Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles