Tenniselegend Boris Becker võib maksejõuetuse tõttu seitsmeks aastaks vangi minna

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Boris Beckeril on eduka tennisistikarjääri järel kaelas eraisiku maksejõuetuse tingimuste rikkumise kohtuasi
Boris Beckeril on eduka tennisistikarjääri järel kaelas eraisiku maksejõuetuse tingimuste rikkumise kohtuasi Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Saksamaa tenniselegend Boris Becker on Ühendkuningriigis väga kuuma supi sees. Ta kuulutas välja eraisiku pankroti, kuid on pärast seda teinud kahtlasi varade liigutamisi, mille tõttu on tal kaelas neli erinevat süüdistust, kirjutab Celebrity Net Worth.

Süüdistused hõlmavad kinnisvara kantimist, laenude varjamisi ja kahel juhul varade mitte-deklareerimist. Becker kuulutas välja pankroti 2017. aasta suvel, kuid kandis seejärel sadu tuhandeid dollareid üle endiste abikaasade kontodele – Barbara Beckerile ja Lilly Beckerile. Lisaks ei deklareerinud ta kinnisvaraomandit Saksamaal ja 895 000 dollari suurust laenukohustust. Selle kõrval on tehnoloogiaettevõtetes osaluste varjamine tagasihoidlikum probleem.

Nende süüdistuste alusel võib Beckerit ähvardada kuni seitsme aasta pikkune vangistus. Samas on need vaid osa probleemidest lisaks 20 muule kahtlustusele alates varade varjamisest, mille hulka kuuluvad näiteks Wimbeldoni karikad ja Olümpiamängude kuldmedal.

Becker ütles kohtus, et ta teenis professionaalse tennisistina karjääri jooksul umbes 50 miljonit dollarit. Kahjuks tema kallis elustiil ning kulukad lahutused hävitasid enamuse varandusest. Elustiili säilitamiseks võttis ta 2013. aastal viie miljoni dollari suuruse laenu ja järgmisel aastal veel 1,6 miljonit dollarit. Võimetus neid laene teenindada viiski majandusliku hävinguni.

Becker pole nõus ühegi süüdistusega. Ta märkis, et on käitunud heas usus ja on järginud pankroti järel kõigis tehingutes finantsnõuandeid. Ta ütles, et aastaid kohtusaagat on kahjustanud tema personaalbrändi, mille tõttu on raske panna seda raha teenima.

Becker on kautsjoni vastu vabaduses kuni kohtuistungini 29. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles