Robuse aktsiad märgiti täis

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Robus Athleticsi kodused treeningvahendid.
Robus Athleticsi kodused treeningvahendid. Foto: Hans Markus Antson

Robus teatas, et nende aktsiapakkumine märgiti täis.
 

Neljapäeval lõppenud Robuse aktsiate avaliku miinumumpakkumise märkisid investorid 1,3-kordselt üle. Algselt pakuti 175 000 aktsiat, kuid võimalusega, et huvi korral suurendatakse pakkumist 225 000 aktsiani. Aktsiaid pakuti hinnaga 3,34 eurot tükk.

Baltikumi IPOde puhul tehakse sageli nii, et pakutavate aktsiate puhul antakse juurde ka number, kui suure aktsiate hulgani ollakse valmis pakkumist suurendama. Tehniliselt ongi aga maksimaalne pakutav aktsiate arv pakkumise kogumaht, mille pealt ülemärkimist vaadata, väiksem number võimaldab ettevõtetel märkimistulemusi ilusamini näidata.

Märkimisel osales 1483 investorit, kes märkisid aktsiaid 771 637 euro eest. Kuna väga suurt ülemärkimist ei toimunud, saavad peaaegu kõik soovijad nii palju aktsiaid kui tahavad (vaata jaotust allpool).

«Tegemist oli esimese IPOga Tallinna börsil pärast Venemaa rünnakut Ukrainale ning võrreldes varasemate aktsiapakkumistega on finantsturud selgelt uudses olukorras. Seetõttu oleme IPO tulemusega väga rahul ning loodan, et meie eeskuju julgustab nii investoreid kui uusi ettevõtteid finantsturgudel ka edaspidi aktiivselt kaasa lööma. Kaasatav investeering annab Robusele võimaluse viia ellu meie kasvustrateegia ning luua seeläbi eeldused aktsiate väärtuse kasvuks,» kommenteeris Robuse juhatuse liige Mikk-Alvar Olle.

Pakkumisest saadavat netotulu ligi 700 000 eurot lubab Robus kasutada uutele turgudele laienemiseks, uute toodete arenduseks ja tootmiseks ning meeskonna laiendamiseks.

Uued aktsiad jaotatakse pakkumises osalenud investorite vahel järgmiselt:

  • Kõikidele investoritele, kes märkimises osalesid jaotatakse vähemalt kuni 3 290 aktsiat;
  • Kõikidele üle 3 290 aktsia märkinud investoritele jaotatakse ülejäänud aktsiad proportsionaalselt märgitud aktsiate arvule.

Sellise jaotuse tulemusena said ligi 99,7% investoritest kõik nende poolt märgitud aktsiad.

Pakkumise arveldus on plaanitud 20. aprillile või sellele lähedasele kuupäevale. Robuse kõik aktsiad on plaanis võtta kauplemisele mitmepoolses kauplemissüsteemis First North, esimeseks kauplemispäevaks on 21. aprill või sellele lähedane kuupäev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles