Uus tulija Tallinna börsil: algas koodimüüja Punktid Technologies aktsiate märkimine

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Punktid Technologiesi juht Hannes Niid viib ettevõtte börsile
Punktid Technologiesi juht Hannes Niid viib ettevõtte börsile Foto: Remo Tõnismäe, Postimees

Kodumaisel kapitalil põhinev ja rahvusvahelise haardega digitoodete vahendusplatvorm Punktid Technologies viib läbi oma aktsiate esmase avaliku pakkumise (IPO) Nasdaq Balti alternatiivturul First North.

Pakkumise tulemusel soovib ettevõte kaasata 1,35 kuni 1,53 miljonit eurot, emiteerides 300 000 kuni 340 000 uut lihtaktsiat. Kaasatud raha plaanitakse kasutada uutele turgudele minekuks, uute töötajate värbamiseks ning turunduse ja müügieesmärkide saavutamiseks.

Aktsiate märkimisperiood algab 19. aprillil kell 10 ja lõpeb 29. aprillil kell 16. Aktsia märkimise eest tasutav hind on 4,5 eurot iga pakkumisel oleva aktsia kohta.

Punktid Technologies ASi aktsiate esmase avaliku pakkumise tulemused avaldatakse 2. mail või selle paiku. Pakkumisega seotud arveldusi tehakse orienteeruvalt 5. mail ning esimeseks kauplemispäevaks Nasdaq Balti alternatiivturul First North on planeeritud 19. mai.

Pakkumisega saab lähemalt tutvuda siin

Ettevõtte mullune brutokäive oli 2,3 miljonit eurot ning 2024. a prognoositakse kasvu kuni 5 miljonit eurot aastas. Tänavune I kvartali müük oli 655 000 eurot, millest 458 000 eurot oli Punktide platvormi vahendusteenuse brutosumma (klientidelt saadud raha läbi Punktide platvormi) ja mis võrreldes aasta tagasi sama ajaga kasvas 37% (2021. a I kvartali vahendusteenuse brutosumma oli 335 000 eurot).

Vahendusteenus hõlmab videomängude, Nintendo, PlayStationi ja Xboxi digitaalsete koodide veebipõhist müüki Punktide gruppi kuuluva Gamekeys OÜ hallatava Punktide müügiplatvormi kaudu nii Eestis kui ka välisriikides.

«Arvuti- ja videomängude sektor kasvab meeletult, ainuüksi viimase kolme aasta jooksul on turule lisandunud üle poole miljardi uue mänguri, hõlmates nüüdseks rohkem kui 2,7 miljardit inimest. Soovime luua inimestele innovaatilise lahenduse, kus esmasest mängusoovist kuni mänguga alustamiseni läheb aega vaid paar minutit,» ütles Punktid Technologiesi enamusosanik ja juhatuse liige Hannes Niid.

Punktid.ee platvormi külastab aastas ligemale 50 000 kasutajat üle maailma ja see arv kasvab stabiilselt. «Usun, et paljud kliendid näevad Punktid grupi börsile tulekus võimalust ettevõttesse investeerida ja seetõttu pakume lisaboonust osanikele, kes omavad vähemalt 100 Punktid Technologies ASi aktsiat: 10% soodustuse kõikidelt ostudelt, mis on tehtud läbi punktid.ee keskkonna,» lisas Niid.

Punktid on kasvanud suurimaks videomänge ja mängukoode müüvaks e-poeks Eestis ja Lätis. 2021. aastal osteti Punktide müügiplatvormi kaudu tooteid 109 riigist. Grupi varasemate rahakaasamiste juhtinvestoriteks on olnud Marat Kasparov ja krüptoplatvorm Change Invest.

Aktsiate avaliku pakkumise peakorraldaja on LHV Pank, Punktid Technologiesi õigusnõustaja on advokaadibüroo Sorainen ning kommunikatsiooninõustaja Luminar Media. Audiitorina oli kaasatud LS Audit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles