Täna kõlab Robus Groupi börsikell

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Robus Athletics’i asutaja ja tegevjuht Mikk-Alvar Olle
Robus Athletics’i asutaja ja tegevjuht Mikk-Alvar Olle Foto: Remo Tõnismäe, Postimees

Neljapäeval toimub Tallinna börsi ruumides sporditehnoloogia idufirma Robus Groupi börsikella helistamise tseremoonia ning tänasest saab aktsiaga kaubelda alternatiivturul.

Ettevõtte 5.–14. aprillini toimunud aktsiate avalikus pakkumises osales 1483 investorit. Pakkumine märgiti suurendatud ulatusega võrreldes vaid 2,7 protsenti üle.

Pakkumise põhimaht oli 175 000 aktsiat, seda suurendati 225 000ni. Kokku märgiti 231 029 aktsiat.

Lisandunud aktsiate arv moodustab ligi 13 protsenti aktsiakapitalist.

Aktsiaid pakuti 3,34-eurose hinnaga.

Robus Athleticsi asutaja ja tegevjuht Mikk-Alvar Olle ütles, et tegemist oli esimese IPOga Tallinna börsil pärast Venemaa rünnakut Ukrainale ning võrreldes varasemate aktsiapakkumistega on finantsturud selgelt uudses olukorras. «Seetõttu oleme IPO tulemusega väga rahul ning loodan, et meie eeskuju julgustab nii investoreid kui uusi ettevõtteid finantsturgudel ka edaspidi aktiivselt kaasa lööma,» lisas Olle.

2020. aastal asutatud ja kaubamärgi Robus Athletics all tegutsev ettevõte alustas 2021. aastal treeningvarustuse tootmise ja müügiga. Tänavu veebruaris laiendas Robus tegevusvaldkonda, avades online-treeningplatvormi.

Robus Athleticsi kuutasulisel digiplatvormil aitavad treenerid koduste videotreeningute abil saavutada jõusaaliga võrreldavaid tulemusi ning platvormil treenijaid on juba 40 riigis. Robuse tehnoloogia arendus ja disainipatendiga kaitstud treeningvarustuse tootmine käib Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles