Prognoosidega kõvasti mööda pannud Bercman kaasab jälle raha

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Põlva vallavanem Martti Rõigas (vasakul) ja Bercman Technologies ASi juhatuse liige Mart Suurkask selgitasid, et Kesk tänava ülekäiguradadele lisatavad seadmed teevad liiklemise ohutumaks ning kogutavad andmed aitavad liiklust analüüsida.
Põlva vallavanem Martti Rõigas (vasakul) ja Bercman Technologies ASi juhatuse liige Mart Suurkask selgitasid, et Kesk tänava ülekäiguradadele lisatavad seadmed teevad liiklemise ohutumaks ning kogutavad andmed aitavad liiklust analüüsida. Foto: Arvo Meeks

Avalikult pakutakse kuni 151 261 ASi Bercman Technologies lihtaktsiat. Juhul kui huvi pakkumise vastu on suur ja investorite nõudlus ületab pakutavate aktsiate arvu, on emitendil õigus suurendada pakkumise aktsiate arvu kuni 181 513 aktsiani.

«Eelmisel suvel toimunud IPO raames märgiti Bercmani aktsia 14,5 korda üle. Nendel investoritel, kes siis soovitud kogust ettevõtte aktsiaid ei saanud, avaneb nüüd uus võimalus neid juurde soetada. Tänane aktsia hind ei peegelda veel seda, mille suunas Bercman ja Krakul ühiselt liiguvad, ning ettevõttesse investeerimine on kindlasti tulevikku vaatav,» kommenteeris värsket aktsiapakkumist Bercmani juhatuse liige Mart Suurkask. 

«Oleme viimasel aastal palju ette võtnud ja näeme, kuidas eelmisel aastal tehtud ettevalmistused annavad hoogu edasisele arengule ja kasvule. Tahame olla eelistatuim partner globaalsel intelligentsete transpordisüsteemide ja targa linna lahenduste turul,» lisas Suurkask.

Pakkumine toimub alates 22. aprillist kella kuni 2. mai kella 16ni.

Pakutava aktsia hind on 6,18 eurot.

Eile teavitas ettevõte investoreid, miks nende arvates prognoosid ei täitunud.

Ettevõtte 2021. aasta aruandlusperiood lõppes 593 252-eurose kahjumiga. 2021. a juunis avaldatud prognoosides hindas Bercman kahjumi suuruseks 93 783 eurot.

2021. aasta juunis prognoositud majandusaasta müügikäive oli 309 921 eurot. 5. aprillil avalikustatud 2021. aasta 12 kuu vahearuande põhjal oli tegelik müügikäive 76 096 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles