Graafik ⟩ Tallink pidi leppima ajaloo suurima kvartalikahjumiga

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Tallinki juhatuse esimehe Paavo Nõgene sõnul kasutati reisimispiirangute aega selleks, et laevad kõrghooajaks tipp-topp korras oleks.
Tallinki juhatuse esimehe Paavo Nõgene sõnul kasutati reisimispiirangute aega selleks, et laevad kõrghooajaks tipp-topp korras oleks. Foto: Eero Vabamägi

Tallinki esimeste kvartalite majandustulemused on olnud traditsiooniliselt aasta kehvimad, kuid sel aastal jätsid tulemustele pitseri ka koroonapandeemia ning Ukraina sõda, mis kergitas kütuste hinda. Tulemuseks oli laevanduskontserni ajaloo suurim kvartalikahjum – 40 miljonit eurot. Aasta tagasi oli Tallinki esimese kvartali kahjum 34,4 miljonit eurot.

«Esimene kvartal on ajalooliselt meie jaoks madalhooaeg ja koroona-aastad ei ole selles osas erand, pigem on pandeemiaolukord ja reisipiirangud meie majandustulemusi viimastel aastatel niigi keerulises kvartalis veelgi tuntavamalt negatiivselt mõjutanud. Sel aastal pingestab olukorda lisaks veel sõja puhkemine Ukrainas, mis on põhjustanud tuntavad hinnatõusud ning pärssinud klientide kindlustunnet reisida,» kommenteeris Tallinki juhatuse esimees Paavo Nõgene esimese kvartali majandustulemusi pressiteate vahendusel. «Kõik edusammud, mis meil õnnestus saavutada tänu suurenenud reisijate arvule ja paranenud müügitulemustele, nullis ära tohutu kütusehindade tõus,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles