Ei näe mõtet: Enefit Green müüs Soome firma maha

BNS
Copy
Enefit taastuvenergia
Enefit taastuvenergia Foto: Pilt videost

Enefit Green müüs oma vähemusosaluse Soome tuuleparkide hooldusfirmas.

Esmaspäeval allkirjastasid Caverion Corporationi esindajad ja Wind Controller JV OY omanikud lepingu tuuleparkide hooldusfirma täisosaluse müügiks Caverionile, mille tulemusena müüb Enefit Green endale kuulunud 10-protsendise osaluse Wind Controlleris.

Soov on lihtsustada ettevõtte konsolideerimisgrupi struktuuri, selgitas Enefit Greeni juhatuse liige Innar Kaasik börsiteates. Tema sõnul keskendub ettevõte oma põhitegevusele – tuule- ja päikeseparkide arendamisele koos teadmuspõhise varahalduse ning taastuvenergia tootmisega.

«WiCo jääb edasi meie lepinguliseks partneriks tuulegeneraatorite monitoorimise ja kontrollteenuse valdkonnas,» lisas Kaasik.

Wind Controller on Oulus asuv 40 töötajaga ettevõte, mis pakub tuuleparkide monitoorimise ja kontrollteenuseid ning tuulegeneraatorite hooldusteenuseid oma klientidele Põhja-Euroopas. Ettevõtte äritulud olid 2021. aastal 5,1 miljonit eurot.

Caverion on Nasdaq Helsinkil noteeritud ettevõte, mis pakub tuge ehitiste, tööstus- ja infrastruktuurirajatiste ning protsesside kogu elutsükli vältel – alates projekteerimisest ja ehitusest, tehnilistest ja tööstuslikest hooldusteenustest kuni rajatiste haldus- ja nõustamisteenusteni. Caverionil on üle 14 000 töötaja enam kui 10 riigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles