Investor hirmutab krahhiga, pool aktsiaturust on mullistunud

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Investor hoiatab, et tehnoloogiaaktsiate mull ei lõhke vaikse sisinaga
Investor hoiatab, et tehnoloogiaaktsiate mull ei lõhke vaikse sisinaga Foto: imago images/Alexander Limbach/Scanpix

USA aktsiaturg võib olla suurema kukkumise alguses, kirjutab CNBC.

Kuigi tehnoloogiaaktsiad taastusid esmaspäeval veidi, hoiatab Richard Bernstein Advisorsi rahajuht Dan Suzuki tehnoloogiaaktsiate mulli eest.

«Vaadake mullide ajalugu,» lausus ta. «Nad ei lõpeta pehmelt, et kuue kuu pärast jätkub ralli. Tavaliselt näeme suurt 50 protsendist või suuremat kukkumist. Ja sageli reageeritakse siis üle.»

«Tõenäoliselt on palju langusruumi,» lausus ta. «Eriti intotehnoloogia, telekommunikatsiooniteenuste ja kestvuskaupade tootjatel, mis moodustavad umbes poole S&P 500 turuväärtusest.»

Suzuki hoiatas tehnoloogiaaktsiate mulli eest juba mullu juunis. Tema prognoos põhineb ideel, et kõrgemad intressimäärad löövad kasvuaktsiaid, eriti tehnoloogiaaktsiaid.

Kuigi tema nägemus on pessimistlik, on ta ikka aktsiates. Tema lemmikuteks on inflatsioonilises keskkonnas hästi hakkama saavad kütusekompaniid, maavarade kaevandajad ja finantssektori esindajad. Kaitsva poole pealt eelistab ta esmatarbekaupade tootjaid. Tema sõnul maksavad investorid preemiat turvaliste varade est, kuid see on seda väärt.

«Vaadake 20-30 aasta karuturgude alguses kaitsvate sektorite aktsiate suhtarve. Nad ei muutunud karuturul kunagi odavaks,» lausus ta. «Nad on suhteliselt kallid ülejäänud turu suhtes, kus kasumiootused on tõenäoliselt ülehinnatud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles