Enefit Green teenis suure kasumi (1)

BNS
Copy
Tuulepark
Tuulepark Foto: Eero Vabamägi

Enefit Greeni esimese kvartali konsolideeritud äritulud suurenesid aastaga 58 protsenti, 66,7 miljoni euroni, puhaskasumit teeniti 34,9 miljonit eurot ehk 0,13 eurot aktsia kohta, mida oli 124 protsenti rohkem kui mullu samal ajal.

Kulumieelne ärikasum (EBITDA) suurenes võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 75 protsenti, 45,6 miljoni euroni, teatas Enefit Green börsile.

Enefit Greeni elektritoodang oli 2022. aasta esimeses kvartalis 368 gigavatt-tundi ehk 22 protsenti suurem kui aasta tagasi. Grupi turgudeülene keskmine arvutuslik teenitud elektrihind koos erinevate toetustega oli aruandeperioodil 127 eurot megavatt-tunnist, võrdlusperioodil oli näitaja 87 eurot megavatt-tunnist.

Müügitulusid mõjutas seejuures enim Nord Pool Eesti elektrihindade kasv, mis suurendas tulusid ligikaudu 15,5 miljoni euro võrra. Enefit Greeni juhatuse esimehe Aavo Kärmase sõnul ei lasknud rohelise energia nappus energiahindadel esimeses kvartalis langeda.

«Pole kahtlust, et süsinikuneutraalse elukorralduseni jõudmiseks vajame nii Baltikumis kui kogu Euroopas kordades rohkem taastuvenergiat, kui seda praegu on. Kõige odavam energia tuleb tuule- ja päikeseparkidest,» rõhutas ta.

Kärmase sõnul aitasid soodsad tuuleolud, head elektri- ja soojusenergia tootmistulemused ning elektrihindade tase saavutada suurepärase finantstulemuse. «Pingutame oma meeskonnaga selle nimel, et ehituses olevad projektid liiguksid ajakavas, järgmised investeerimisotsused saaksid tehtud ja meie elektri- ja koostootmisjaamad toodaks maksimaalselt energiat. Seda kõike selleks, et meil kõigil oleks rohkem rohelist elektrit,» rääkis ta.

Enefit Green on taastuvenergia tootja Läänemere piirkonnas. Ettevõttele kuuluvad tuulepargid Eestis ja Leedus, koostootmisjaamad Eestis ja Lätis, päikesepargid Eestis ja Poolas, pelletitehas Lätis ning hüdroelektrijaam Eestis. Lisaks arendab ettevõte mitmeid tuule- ning päikeseparke.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles