Tallinna Sadam kasvatas käivet ja kasumit

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
24.03.2021 Tallinn Tallinna sadama juht Valdo Kalm.
24.03.2021 Tallinn Tallinna sadama juht Valdo Kalm. Foto: Sander Ilvest

Tallinna Sadama esimese kvartali käive kasvas aastaga 7,1 protsenti, 26,8 miljoni euroni.

Reisijate arv on alates eelmise aasta sügisest järjest kiirenevalt taastunud COVID-19 pandeemia piirangute mõjust, kuid jäi I kvartalis veel ligi poole võrra madalamaks tavapärasest tasemest, mõjutatuna endiselt pandeemia järelmõjudest. I kvartalis oli konteinerite ja veeremkauba maht rekordiline, kuid vedellast langes üle aastate madalaimale tasemele.

Tallinna Sadama juhatuse esimehe Valdo Kalmu sõnul olid kontserni finantstulemused jätkuvalt tugevad ja kasvasid kõigis segmentides vaatamata mitme tänase kriisi mõjule. «Reisijate segmendis jätkus sügisel alanud taastumine pandeemiast. Kaubaäris, mis on mõjutatud nii energiahindade tõusust kui Venemaale ja Valgevenele kehtestatud sanktsioonidest, on toimumas kaubagruppide ümberstruktureerimine - vedellasti languse mõju tasakaalustab suurema marginaaliga ro-ro ja puistlasti kaubamahtude kasv,» selgitas Kalm.

Kasvasid kõik tululiigid peale laevatasude. Enim kasvas tulu reisijatasudest 0,8 mln eurot ehk 126% seoses reisijate arvu kasvuga, mille mõju vähendas Vanasadama liinireisija tasumäära alandamine 10% alates märtsist. Vaatamata kaubamahu vähenemisele kasvas kaubatasu tulu 0,18 mln eurot ehk 12% kuna vähenes peamiselt madalama tasumääraga kauba maht ning teisalt kasvas kõrgema tasumääraga kaupade maht. Laevatasude tulu vähenes 0,16 mln euro võrra ehk 2,1%, peamiselt puist- ja vedellasti laevade mõjul seoses kaubamahu vähenemisega. Müügitulu kasvas kõigis segmentides, enim reisisadamate ja reisiparvlaevade puhul.

Puhaskasum suurenes 5,1 protsendi võrra 4,7 miljoni euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles