EfTENi aktsia puhasväärtus vähenes aprillis dividendi tõttu

BNS
Copy
Viljar Arakas.
Viljar Arakas. Foto: Tairo Lutter / Postimees

EfTEN Real Estate Fund III aktsia puhasväärtus (NAV) oli aprilli lõpu seisuga 18,9039 eurot, vähenedes kuu jooksul 3,3 protsenti.

Raamatupidamislik puhasväärtus ilma edasilükkunud tulumaksukohustust ja intressiderivatiivide õiglast väärtust arvestamata (EPRA NAV) oli aprilli lõpus 20,08 eurot, vähenedes kuuga 3,1 protsenti.

Vähenemine on seotud fondi aprilli üldkoosoleku otsusega maksta dividende kogusummas ligi 4,1 miljonit eurot ehk 80 senti aktsia kohta. Ilma dividende väljakuulutamata oleks fondi NAV kasvanud aprillis tavapärased 0,8 protsenti, teatas EfTEN börsile.

Aprillis teenis fond konsolideeritud üüritulu ligi 1,1 miljonit eurot, mis on 7000 eurot rohkem kui kuu varem. Fondi konsolideeritud kulumieelne ärikasum (EBITDA) oli aprillis 963 000 eurot, 8000 eurot vähem kui märtsis.

Aasta esimese nelja kuu jooksul on fond teeninud ligi 4,4 miljonit eurot üüritulu ning 3,9 miljonit eurot EBITDAd. Nende kinnisvarainvesteeringute, mis olid fondi bilansis ka eelmise aasta nelja kuu jooksul, oli võrreldavatel alustel arvestatud EBITDA 3,6 miljonit eurot, 13 protsenti rohkem kui eelmisel aastal. EBITDA on kasvanud enamike kinnisvarainvesteeringute puhul, sealhulgas on Saules Miestase kaubanduskeskuse tulemus 33 protsenti kõrgem.

Fondi selle aasta esimese nelja kuu EPRA kasum aktsia kohta on 62,66 senti. Fondi kulud moodustavad üüritulust 12,9 protsenti, eelmisel aastal 11,9 protsenti.

EfTEN Real Estate Fund III konsolideeritud omakapital oli 30. aprilli seisuga 95,9 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles