Hepsor taaskinnitas 2022. aasta prognoosid, esimene kvartal oli tagasihoidlik

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Hepsori varasem arendus Riias.
Hepsori varasem arendus Riias. Foto: Hepsor

Hepsori juhtkond prognoosib jätkuvalt 2022. aasta käibeks 28 miljonit eurot ja kasumiks 3,3 miljonit eurot (sh emaettevõtte omanikele kuuluv osa 3,1 miljonit eurot) hoolimata veebruaris alanud sõjast Ukrainas ja selle mõjust maailma majandusele.

Hepsori 2022. aasta I kvartali konsolideeritud müügitulu ulatus 1,3 miljoni euroni ja puhaskasumiks kujunes 0,02 miljonit eurot (sh emaettevõtte omanikele kuuluv osa 0,005 miljonit eurot). Kontserni müügitulu ja kasum sõltuvad otseselt projektide arendustsüklist, mis kestab ligikaudu 24–36 kuud.

Müügitulu tekib ettevõtte teatel alles selle tsükli lõpus, mistõttu võib ühes kvartalis lõppeda rohkem projekte kui teises ja kvartalid võivad müügitulu mõttes üksteisest oluliselt erineda. 2022. aasta I kvartalis müüs ettevõte valminud projektidest Riias 8 korterit Strelnieku arendusprojektis.

«Kuigi Ukraina sõjast tingituna on olukord ehitusturul keeruline nii tarneahelaprobleemide kui ka kasvavate hindade tõttu, sõlmisime aprillis uue ehituslepingu ligikaudu 8,1 miljoni euro ulatuses, et alustada nelja kortermaja ehitust kokku 92-korteriga Riia lähistel Marupes,» teatas ettevõte.

Marupe arendusprojektis on juba 38 korterile sõlmitud võlaõigus- ja broneerimisleping. Projekt valmib 2023. aastal.

Ka Hepsori teise suure elukondliku arendusprojekti müük ja ehitus, 116 korteriga Kuldigas Parks, kulgeb Riias plaanipäraselt ning müüdud on 34 protsenti korteritest. Projekt valmib 2023. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles