DelfinGroup ratsutab pandimajalaenude kasvu toel

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
DelfinGroup juhatuse esimees Didzis Ādmīdiņš
DelfinGroup juhatuse esimees Didzis Ādmīdiņš Foto: DelfinGroup

Nasdaq Balti börsil noteeritud Läti finantsettevõte DelfinGroup teenis esimeses kvartalis 7,48 miljonit eurot tulu, kasvades 24%. Maksueelne kasum kasvas 42%, ulatudes 1,6 miljoni euroni, puhaskasum aga 76%, ulatudes 1,4 miljoni euroni. Ettevõtte netolaenuportfell kasvas aastaga 46% ja ulatus 47 miljoni euroni. EBITDA oli esimeses kvartalis vastavalt 2,58 miljonit eurot, kasvades 8%.

«Arendame jätkuvalt oma strateegias seatud ärisuundi, nagu tarbimislaen, kus keskendume jätkuvalt olemasolevate toodete uuendamisele ja kasutajakogemuse parandamisele. Seega pole üllatav, et aasta alguse kiireim kasv saavutati eelkõige pandimajalaenu ja muude tarbimislaenude segmentides,» ütles  DelfinGroup juhatuse esimees Didzis Ādmīdiņš. «Esimese kolme kuuga väljastasime esmalaene 15,1 miljonit eurot, mis on 60% rohkem kui aasta varem ning muuhulgas kasvasid Banknote pandilaenud I kvartalis sama perioodiga võrreldes 30%. 2021. aastast.»

Arengukava kohaselt eeldab DelfinGroup tänavu 8,7 miljonit eurot maksueelset kasumit ja 12 miljonit eurot EBITDAt. Laenuportfell kasvab eeldatavasti 51 miljoni euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles