Aasia börsid lendasid üles, USA keskpanga juhi sõnul ei möödu intressitõstmine mõningase valuta

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Investorid jalutavad koleda börsinädala järel täna veidi rõõmsamas meeleolus vastu nädalavahetusele
Investorid jalutavad koleda börsinädala järel täna veidi rõõmsamas meeleolus vastu nädalavahetusele Foto: AP/Scanpix

Aasia börsid panevad koledale nädalale positiivse punkti. Aktsiaturg tõusis eilsest 22 kuu põhjast.

Jaapani aktsiaturg tõusis 2,6 protsenti, palju ei jäänud maha ka Hongkongi börs 2,2 protsendise tõusuga. Austraalia aktsiaindeks tõusis 1,8 protsenti ja Hiina 0,4 protsenti.

«Eile olid päris suured börsiliikumised ja siis on tavaline mõningane tõus enne nädalavahetusele minekut,» ütles City Indexi vanemanalüütik Matt Simpson. «Samas langusest ülesaamiseks pole ühtegi uut narratiivi. Ma arvan, et saabub müüjate puudus. Ma pole kindel, et hetkel käiks osturalli, pigem võib olla tegemist lühikeste positsioonide katmisega.»

USA dollar püsib 20 aasta tipu lähedal. Dollarinõudlust suurendab turvavarade nõudlus, eriti seoses Venemaa ähvardustega Soome NATOga liitumise avalduse peale. Ka Rootsi võib astuda NATOsse.

USA keskpanga juht Jerome Powell ütles intervjuus, et inflatsiooniga võitlemine ei toimu valutult. Ta kordas, et ootab kahelt USA keskpanga intressisättiva komitee istungilt 0,5 protsendipunkti suurust intressimäära tõstmist, kuid on valmis tegema ka enamat.

USA peamised aktsiaindeksid lõpetasid neljapäeva erisuunaliselt. Dow Jonesi tööstuskeskmine langes 0,3 protsenti, S&P 500 0,1 protsenti, kuid Nasdaq tõusis 0,1 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles