Autonoomsete robotkullerite tootja Cleveron Mobility läheb börsile

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Cleveron Mobility võtab ette tee börsile
Cleveron Mobility võtab ette tee börsile Foto: Cleveron Mobility

Eestis isejuhtivate sõidukite tehnoloogiat arendav ja robotkullereid tootev Cleveron Mobility AS soovib lähiajal korraldada aktsiate esmase avaliku pakkumise ning noteerida aktsiad Nasdaq Tallinna alternatiivturul.

Cleveron Mobility AS on välja kasvanud pakiautomaatide ülemaailmsest innovatsiooniliidrist Cleveron AS-ist. Cleveron Mobility eesmärk on sarnane, mida Cleveron on teinud pakiautomaatidega – laieneda suureneva e-kaubandusega osakaaluga linnadesse üle maailma ja muuta robotkullerid osaks igapäevasest pakkide kättetoimetamisest.

Pakkumise korraldamisega soovib Cleveron Mobility võimaldada Eesti investoritel panustada kodumaisel teadus- ja arendustööl põhineva tehnoloogia ja isejuhtiva sõiduki edusse. Avaliku pakkumisega kaasatava kapitali maht on kuni 5 miljonit eurot. Vähemalt 100 000 eurot investeerida soovivatel professionaalsetel investoritel on võimalus osa võtta eraldi kinnisest suunatud pakkumisest. Avalik pakkumine saab olema suunatud ainult Eesti investoritele.

Cleveron Mobility juhatuse esimees Arno Küti sõnul kaastakse raha suures osas tarkvaraarenduseks ning robotkulleritele liikluseeskirjade n-ö selgeks õpetamiseks. «Kinnistel territooriumitel, näiteks lennujaamad ja logistikakeskused, on robotkuller võimeline täisautonoomselt sõitma juba praegu. Järgmine etapp on avalikel teedel saavutada vähemalt 90-protsendiline autonoomsus, kus isejuhtivate sõidukite teleoperaatoril on tarvis sekkuda vaid erijuhtudel,» lisas Kütt.

Cleveron Mobility juhatusse kuuluvad Arno Kütt (juhatuse esimees), Tiia Toom (operatsioonide juht) ja Sander Sebastian Agur (tegevjuht).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles