Investor Mari: tegin suure kinnisvarapanuse (1)

Investor Mari
Copy
Investor Mari.
Investor Mari. Foto: .

Börside viimase aja liikumised on nii koledad, et ei tahagi enam liiga tihti portfellis punast värvi näha.

Oleks siis vaid aktsiad langemas, kuid ka võlakirjade hinnad on kukkunud. Kontol on külluses raha ja mis börsilangusest jääb järele, seda järab inflatsioon. Ja ikkagi sunnin ennast investeerima.

Kuigi aktsiaid peetakse suhteliselt inflatsioonikindlaks, otsustasin teha panuse kinnisvaraturule. Ma ei ostnud korterit ega maatükki, ka mitte suvekodu.

Märkisin 185 Eften Unitedi fondi osakut 10,65 osaku puhasväärtusega, milleks kulus 1970,25 eurot ja LHV võttis ka kolm eurot teenustasu, seega on soetamiskulu 1973,25 eurot. Selle raha eest ei saa Tallinnas isegi ruutmeetri jagu korterit.

Minu portfell pole nii suur, et ise kinnisvaramagnaati mängida ja saadud üüritulust saadava rahaga rantjee elu nautida. Küll aga pakub Efteni uus fond võimalust igaühel kasvõi hetkel alla 11 euroga saada osa laiapõhjalisest Balti kinnisvaraturust, kus on nii kortereid kui äripindu. Seega pole ühe objekti risk suur, kui seal midagi peaks juhtuma.

Kinnisvaraturule investeerimise vastu räägib kinnisvara kõrge hinnatase ja tõusvad intressitasemed. Samas on investeerimiskorteri ostmise asemel kinnisvarafondi osaku ostmine mugav ja seda on väga lihtne hetkega rahaks teha.

Minu portfellis on ka Efteni kolmas kinnisvarafond, mille käekäiguga olen väga rahul. Nüüd on samalt tiimilt saadaval uus fond, mis laseb mind nagu tagaukse kaudu ligi kinnisvarainvesteeringutele, kus alla 100 000 euroga jääb uks suletuks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles