Euroopa börsid kukuvad, Tallinna börs langeb

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Kelmid kasutavad ära inimeste investeerimishuvi ja teadmatust
Kelmid kasutavad ära inimeste investeerimishuvi ja teadmatust Foto: Eero Vabamägi/Postimees

Euroopa suured aktsiaturud kukuvad sarnaselt Aasiale ja eilsele USA börsisajule.

Siiski pole Euroopas kukkumine nii suur kui Ühendriikides. Briti aktsiaturg langes 2,5 protsenti, Saksamaa ja Prantsusmaa kaks protsenti ja Hispaania 1,3 protsenti.

Euroopas juhib langust jaekaubanduse sektor, kes on hädas kulude, eriti transpordikulude kasvuga. Targeti aktsia kukkus eile veeandi võrra, hävitades ettevõtte turuväärtust 25 miljardi dollari võrra.

Tallinna börsil pole suurte Euroopa turgudega sarnast kukkumist. Pole välisinvestoreid, pole ka nende müügilainet. Kohalikud investorid tegutsevad omasoodu. Tallinna börsiindeks langes pärastlõunaks ¾ protsendi jagu 1810,96 punktini. Käive ulatus 932 178 euroni. Börsilangus on väga laiaulatuslik.

LHV aktsia kohal ripub Damoklese mõõgana 36 euro lähedale jõudnud aktsia hind. Vähemalt selle hinnaga võib ettevõte väljastada uusi aktsiaid. LHV aktsia langes 1,1 protsenti, 36,55 euroni. See tõmbas kaasa ka märkimisõiguse, mis kukkus 22,8 protsenti, 0,88 euroni.

Alternatiivturul teeb debüüti Punktid Technologies. Aktsia kukkus võrreldes 4,5 eurose märkimishinnaga 33 protsenti, 3,0135 euroni. Aktsia kõigub metsikult. Juba on aktsia näinud nii hinda 2,55 kui ka 3,95. Aktsia käive on 31 704 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles