JPMorgani aktsia läks prognoosi peale hoogu

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
JPMorgan plaanib teenida rohkem puhasintressitulu
JPMorgan plaanib teenida rohkem puhasintressitulu Foto: Reuters/ScanPix

JPMorgan tõstis puhasintressitulu prognoosi ja kasumlikkuse eesmärki. Investorid rõõmustasid uudise peale ja aktsia tõusis kuus protsenti.

Pangagrupi ilma finantsturgude üksuseta puhasintressituluks kujuneb 2022. aastal 56 miljardit dollarit. Varem prognoosis pank, et jaanuaris eesmärgiks seatud 50 miljardiga võrreldes tuleb numbriks mõned miljardid rohkem kui 53 miljardit dollarit.

Investorid jälgivad kullipilguga seda, millised on pankade väljavaated teenida suuremat puhasintressitulu antud laenudelt võrreldes vahenditele makstavaga.

Jaanuaris valmistas USA suurpank investoritele halva üllatuse, teatades, et kulud kasvavad kaheksa protsendi võrra kuu miljardi dollarini.

JPMorgani juhatuse esimees Jamie Dimon ja teised selgitasid investoritele, et vaja on investeerida tehnoloogiasse, uutesse tooetesse ja turundusse, et püsida konkurentidest ees. Sellest tulu tuleb pikemas perspektiivis, kuid osasid analüütikud see jutt ei rahuldanud, kirjutab Reuters.

«Kokkuvõttes kulutab pank tänavu kõvasti,» ütles Deutsche Banki analüütik Matt O’Connor Dimonile. «Äkki kulutate korraga liiga palju?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles