IuteCredit ostis esimeses kvartalis panga

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Iute Groupi juht Tarmo Sild.
Iute Groupi juht Tarmo Sild. Foto: Sander Ilvest

Eesti finantstehnoloogia ettevõte IuteCredit ostis esimeses kvartalis Moldovas panga, mille tulemusel kahekordistus grupi bilanss ja omakapital. Balkanimaades ja Moldovas makseteenuseid pakkuv ettevõte teenis kolme kuuga 12 miljonit eurot puhaskasumit.

IuteCrediti juhi Tarmo Silla sõnul oli ettevõtte jaoks selle aasta esimene kvartal murranguline. «Pärast kolme aastat kestnud pingutusi ostsime esimese panga. Moldova Energbanki strateegiline omandamine võimaldab meil luua kaks korda suuremat väärtust tänu Iute grupi suurenevate tuluvoogudele,» rääkis Sild.

Panga omandamine loob Silla pikaajalist väärtust, aga on toonud grupile ka kohest kasu. «Grupi konsolideeritud bilanss kahekordistus 300 miljoni euroni ja omakapital 50 miljoni euroni. Panga tegelik kasu klientidele ja selle abil klientidelt laekuv tulu hakkab kajastuma kasumiaruandes juba 2023. aasta jooksul,» lubas Sild.

Silla sõnul jätkub samal ajal digitaliseerimisprotsess, et luua veelgi võimsamaid makseteenuseid. «MyIute äpi kasutajate arv on jõudnud 245 tuhandeni. Oleme investeerinud järgmise põlvkonna IT-süsteemi, mis võimaldab paremat andmete haldust ja kasutamist äriotsuste tegemiseks,» selgitas Sild.

Sild nentis, et inflatsioon on muutnud klientide ostukorvi kallimaks ja jätab laenude tagasimaksete tegemiseks vähem paindlikkust. «Näeme, et nõudlust uute laenude järele piiravad suurenenud energia- ja toidukulud. Seetõttu oleme enam kui rahul, et meie klientide maksekäitumine on väga hea, aga oleme märganud, et uute kohustuste võtmisel ollakse senisest konservatiivsemad,» ütles Sild.

Kokkuvõtteks kinnitas Sild, et usub ettevõtte kasumlikku kasvu. «2022. aasta ja sellele järgnevad aastad tulevad tugevad. Meie eesmärk on saada kliente juurde, laiendada klientidele pakutavat väärtust, jätkata omandamisi ning aasta lõpuks saavutada enam kui 75 miljoni euro suurune käibe-eesmärk. Oleme tänaseks juba ületanud esialgse 2022 aastale seatud puhaskasumi eesmärgi, seega on uus eesmärk 16 miljonit eurot,» lisas Sild.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles