Cleveron Mobility andis avalduse sisse: varsti jõuavad aktsiad börsile

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Cleveron Mobility võtab ette tee börsile
Cleveron Mobility võtab ette tee börsile Foto: Cleveron Mobility

Pakirobotite tootja Cleveron teatas, et andis alternatiivturul avalduse sisse ning varsti loodetakse aktsiatega kauplema pääseda.

Tallinna börs teatas, et sai kätte Cleveron Mobility ASi avalduse: ettevõte tahab oma aktsiad noteerida alternatiivturul First North. Nüüd asub börsikomisjon Cleveroni pakkumist vaagima.

Alternatiivbörsile ei tule nii-öelda vana ja tuntud Cleveron, vaid tänavu aprillis selle jaoks loodud uus keha Cleveron Mobility AS.

Kui Cleveron ASis oli esimese kvartali seisuga 163 töötajat, siis maksuameti andmetel oli neid Cleveron Mobility ASil 45.

Aktsiakapitali on ettevõttel ametlikel andmetel 2,7 miljonit eurot.

Esimest korda teatas Cleveron börsileminekust tänavu 18. mail.

Avaliku pakkumisega kaasatava kapitali maht on kuni 5 miljonit eurot. Vähemalt 100 000 eurot investeerida soovivatel professionaalsetel investoritel on võimalus osa võtta eraldi kinnisest suunatud pakkumisest. Avalik pakkumine on suunatud ainult Eesti investoritele.

Kui palju aktsia eest küsitakse, selgub tõenäoliselt lähitulevikus.

Cleveron Mobility juhatuse esimehe Arno Küti sõnul kaasatakse raha suures osas tarkvaraarenduseks ning robotkulleritele liikluseeskirjade n-ö selgeksõpetamiseks. «Kinnistel territooriumitel, näiteks lennujaamad ja logistikakeskused, on robotkuller võimeline täisautonoomselt sõitma juba praegu. Järgmine etapp on avalikel teedel saavutada vähemalt 90-protsendiline autonoomsus, kus isejuhtivate sõidukite teleoperaatoril on tarvis sekkuda vaid erijuhtudel,» lisas Kütt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles