Kristjan Rahu haarab poole Eesti Audide-impeeriumist

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Audi
Audi Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kristjan Rahule kuuluv UG Investments teatas, et omandab poole Audide maaletoomise, müügi ja hooldusega tegelevatest ettevõtetest. Nüüd on tarvis vaid konkurentsiameti luba.

UG Investments (UGI) sõlmis lepingu omandamaks Peeter Tiitsonilt 50% osalus ettevõttes Fourings, mis koondab Eestis Audi autode maaletoomise, müügi ja hooldusega tegelevaid ettevõtteid. Ülejäänud 50% osalusest, nagu ka Audi Eesti äritegevuse juhtimine, jäävad Peeter Tiitsonile, kes on enam kui 25 aastat seda äri juhtinud.

Tiitson märkis, et Audi on Eestis tugevas ja jätkusuutlikus seisus. «Preemiumsõidukite turuladvikus paiknev Audi on viimastel aastatel näidanud häid tulemusi ning ka tänavu jätkab tugevat müüki. Vaatamata keerulisele olukorrale transpordisektoris toetavad tulemuste saavutamist lojaalsed kliendid, äärmiselt tugev elektrisõidukite tooteportfell ja aasta alguses alustatud koostöö maailma ühe suurema mobiilsusplatvormiga Bolt Drive. Audil on Eesti turul head tulevikuväljavaated ning hakkame koos UGIga tööle selle nimel, et need teoks teha,» sõnas Tiitson.

UG Investments juhatuse liige Valdur Laid selgitas, et UGI investeerib ettevõtetesse, millel on tugev juhtkond ning eeldused pikaajaliseks jätkusuutlikuks kasvuks. «Meid kõnetab Audi plaan tuua alates 2026. aastast turule uute mudelitena üksnes elektriautosid. Samuti näeme, et Peeter Tiitson ja praegune Audi Eesti juhtkond on teinud väga head tööd – Audil on tugev turupositsioon ning meil on ühine ja perspektiivikas tegevuskava, mida toetab UGI finantstugevus. Usume, et koostöö kujuneb sisukaks ja tulemuslikuks,» sõnas Laid.

Tehing jõustub peale konkurentsiametilt heakskiidu saamist.

UG Investments OÜ on valdusettevõte, mis investeerib peamiselt eestimaistesse kestlikesse ja kasvupotentsiaaliga ettevõtetesse.

Fourings OÜ koondab Eestis Audi autode maaletoomise, müügi ja hooldusega tegelevaid ettevõtteid Reval Auto Esindused OÜ, Al Mare Auto OÜ ja HPT Property OÜ.

Äripäeva rikaste edetabelis oli Kristjan Rahu viimati ligi 300-miljonilise portfelliga 9. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles