Ekspress Grupp omandab Leedu uudisteagentuuri ELTA (1)

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Ekspress Grupi omanik Hans H. Luik.
Ekspress Grupi omanik Hans H. Luik. Foto: Raigo Pajula

31. mail sõlmis ASi Ekspress Grupp tütarettevõte UAB Delfi lepingu, millega omandab Leedus uudisteagentuuri ELTA, teatas ettevõte börsile.

ELTA on üle saja aasta tagasi asutatud Leedu uudisteagentuur, see koondab ja teeb kokkuvõtteid poliitika-, äri-, spordi- ja kultuuriuudistest leedu, inglise ja vene keeles. Iga päev koostab ELTA üle 600 tavalise ja fotouudise maailma olulisemate sündmuste kohta.

Uudisteagentuuri ELTA tegevuse omandamine on kontserni strateegia orgaaniline osa. Tehingu põhieesmärk on tugevdada ja moderniseerida uudisteagentuuri, et sellest saaks konkurentsivõimeline ja objektiivne infoallikas nii Leedu meediale kui ka väliskanalitele.

ELTA-l on 24 töötajat ja üle 200 kliendi. ELTA jätkab poliitika, äri- ja kultuuriuudiste kajastamist ning riigi suurima fotoarhiivi arendamist. Kavas on uued investeeringud, mis võimaldavad pakkuda uusi nüüdisaegseid väljundeid.

Pooled on kokku leppinud, et ei avalikusta tehingu hinda ega muid tingimusi. Tehing on plaanitud lõpule viia 2022. aasta kolmandas kvartalis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles