Tahad Teslast ainult ühte tükki? Nüüd saab Eestis aktsiaid jupikaupa osta

BNS
Copy
LHV logo
LHV logo Foto: Erik Tikan

LHV tegi klientidele võimalikuks populaarsemate USA aktsiate soetamise murdosadena.

Uue võimaluse lisas LHV Kasvukonto teenusele, teatas pank.

«Nüüd saavad uued ja olemasolevad investorid osta selliste tuntud ettevõtete aktsiaid nagu Apple, Microsoft või Tesla juba paari euroga. See muudab välisbörsidele investeerimise võimalikuks kõigile ja alustamise varasemast lihtsamaks. Lisaks on Kasvukontoga võimalik investeerida enda valitud aktsiatesse iga nädal automaatselt, investor saab hajutada oma ostutehinguid pikema perioodi peale ega pea valima ostutehinguks ühte hetke, samuti ei pea piirduma ühe aktsiaga, vaid saab regulaarselt investeerida mitmesse ettevõttesse korraga,» selgitas LHV investeerimisteenuste juht Andres Suimets pressiteates.

Suimetsa sõnul on inimeste huvi investeerimise vastu kiirelt kasvanud, sealhulgas ka välisaktsiate vastu. «Samas küündib mõnegi populaarsema USA ettevõtte aktsia tükihind tuhandetesse dollaritesse ja on seetõttu jäänud seni paljudele kättesaamatuks,» nentis ta.

Esialgu saavad kliendid murdosadena soetada kümmet aktsiat, kuid LHV plaanib lähiajal valikut laiendada. Praegi on valikus Apple, Microsoft, Tesla, Alphabet, Meta Platforms, Visa, Berkshire Hathaway, Pfizer, Coca-Cola ja Amazon.com.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles