Elmo Rent teeb teise juhivahetuse poole aasta jooksul

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Elmo Rent plaanib ka mootorrattad tänavatele tuua
Elmo Rent plaanib ka mootorrattad tänavatele tuua Foto: ELMO Rent

Elmo Rent kutsub investorid aktsionäride koosolekule, et kinnitada kahjum ja valida uued nõukogu liikmed.

Elmo Rent kutsub 28. juunil kell 15 kokku oma aktsionärid, et teha muudatused nõukogus ja kinnitada kahjum.

Rendiautode pakkuja tahab tagasi kutsuda kaks nõukogu liiget, Taavi Lauri ja Enn Laansoo, teatas ettevõte börsiteates.

Samal ajal teeb Elmo rent ettepaneku valida nõukokku viieks aastaks Margot Roose ja Peeter Raudsepp.

Samuti peavad investorid koosolekul kinnitama majandusaasta kahjumi 308 528 eurot. Kahjumit on plaanis katta tuleviku kasumite arvelt.

Firma aktsia on alates läinudaastasest börsiletulekust kaotanud 70 protsenti oma väärtusest, tänavu on aktsia 59 protsenti kukkunud.

Hiljem tulnud pressiteates selgus, et firmas toimub veel investorite jaoks olulisi muutuseid. Nimelt liigub Enn Laansoo Jr nõukogust juhatusse. Koos temaga liigub juhatusse ka firma suuruselt teine aktsionär Priit Haljak. Selle tulemusel saab Elmo Rendi juhatus olema kolmeliikmeline, kolmandaks on senine tegevjuht Allan Leppikson, kes vahetas alles jaanuarikuus välja ettevõtte senise tegevjuhi Julia Nekrassova.

«Uued liikmed ettevõtte nõukogus toovad kaasa väga olulise kompetentsi, mis on vajalik ELMO praeguses arengufaasis. Me pole enam pelgalt elektrisõidukite renditeenust pakkuv ettevõte, vaid oleme turule toomas täiesti uuel tasemel mobiilsusteenust, millel on suur potentsiaal paljudes valdkondades nii Eestis kui ka välisturgudel,» ütles Elmo Rendi juht Enn Laansoo Jr. pressiteate vahendusel.

«Ettevõtte nõukogu liikmeks saav Margot Roose on töötanud viimased kuus aastat Hollandi Eesti saatkonna äriarendusatašeena fookusega ringmajandusel, taastuvenergial, säästval transpordil ja tehnoloogial. Peeter Raudsepal on pikaaegne kogemus suurte ja keerukate organisatsioonide ülesehitamisel, juhtimisel ja muudatuste elluviimisel Kesko kontsernis, Eesti Postis ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuses, mis toetab tänaseid ELMO Rendi vajadusi,» selgitati börsiteate vahendusel.

Täiendatud kell 15:50

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles