Silvano juhid peidavad end aktsionäride eest

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Silvano Fashion Groupile kuulub ka pesutootja Lauma kaubamärk.
Silvano Fashion Groupile kuulub ka pesutootja Lauma kaubamärk. Foto: Denis Georgievski/Naisteleht

Silvano Fashion Groupi juhtkond teatas täna, et algab aktsionäride üldkoosoleku punktide hääletamine ilma investoreid kokku kutsumata.

Silvano juhtkond saatis välja börsiteate, millest selgub, et algas häälte andmine aktsionäride koosoleku päevakorrapunktidele. Koosolekut ennast kokku ei kutsuta ning investorid saavad anda oma hääle anda veebi teel alates tänasest kuni 29. juunini.

Hääleõiguslike investorite nimekiri läheb sealjuures lukku 22. juunil.

Hääletada saab kas e-kirja teel või täidetud hääletussedelit posti teel saates. Kui aktsionär ei edasta oma hääli, loetakse, et ta hääletas otsuste vastu.

Miks ettevõte on otsustanud füüsilist kokkusaamist aktsionäridega vältida, börsiteates välja toodud pole.

Hääletusele lähevad järgmised punktid: majandusaasta aruande kinnitamine, 9-miljonilise kasumi kandmine jaotamata kasumi hulka ja juhatuse liikmete tasustamise põhimõtete heakskiitmine.

Kuna ettevõte tegutseb suurelt Venemaal, siis võib praegusel ajal Silvano sealne tegevus aktsionäridele vägagi huvi pakkuda ning reeglina on aktsionäride koosolek, kus on firmat esindanud Jarek Särgava, olnud vaat et ainus koht, kus investorid saavad ettevõtte juhtidele küsimusi esitada. Nüüd aga seda varianti ei pakuta.

Küsimus on seda aktuaalsem, et ettevõtte enda majandusaasta aruande lisas 30 on ära toodud, et Ukraina sõja võimaliku jätkamise ja sanktsioonide laiendamise korral on märke «olulise ebakindluse esinemisest, mis võib tekitada märkimisväärset kahtlust kontserni suutlikkuses jätkata jätkuvalt tegutsevana».

Samuti võib investoreid huvitada küsimus, mida firma plaanib teha ühtekokku 42,5 miljoni euro suuruse jaotamata kasumiga.

Silvano Fashion Groupi aktsia on tänavu kaotanud 53 protsenti oma väärtusest ja kaupleb praegu 0,94 euro tasemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles