Inbank laienes veel ühte Euroopa riiki

BNS
Copy
Inbank logo.
Inbank logo. Foto: Inbank

Inbank sai load kätte: kolmandas kvartalis hakatakse Tšehhis järelmaksuga rahva raha meelitama.

Inbank sai Tšehhi keskpangalt heakskiidu osutada Tšehhis finantsteenuseid.

«Tšehhi on 10 miljoni elanikuga riik, mille tarbimisfinantseerimise turu maht on üle 11 miljardi euro ehk Eestist umbes 10 korda suurem. Riiklike järelevalveasutuste nõusolek panga filiaali asutamiseks tagab meile ligipääsu ka kohalikule hoiuste turule. Esmaseks eesmärgiks on võita Tšehhis üheprotsendine turuosa, mis moodustab enam kui 100 miljoni euro suuruse laenuportfelli,» lausus Inbanki tegevjuht ja juhatuse esimees Priit Põldoja pressiteates.

Krediidiasutuse seaduse kohaselt tuleb välisriigis filiaali asutamiseks teavitada Eesti finantsinspektsiooni, kes teeb oma otsuse ning edastab andmed sihtturu finantsjärelvalve asutusele ehk Tšehhi keskpangale. «Kuna pangandus on rangelt reguleeritud sektor ning Inbankil on huvi kohalikus valuutas hoiuseid kaasata, on sealse filiaali asutamine Inbankile oluline. Lisaks annab panga filiaaliks olemine täiendava usalduse klientide teenindamisel,» lisas Põldoja.

Inbanki strateegia on areneda Baltikumi turgudele keskendunud pangast Kesk- ja Ida-Euroopa fookusega pangaks. «Sisenemine Tšehhi turule positsioneerib Inbanki Kesk- ja Ida-Euroopa uue põlvkonna digitaalseks pangaks. Panustame tugevalt tehnoloogia arendamisse,» ütles Põldoja.

Päriselt jõutakse äri ajama hakata tänavu kolmandas kvartalis ning esimesena tullakse välja järelmaksuga.

Inbanki Tšehhi äriüksust juhib tšehh Vit Ruzicka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles