Krüptoraha tabas varing

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Erinevate krüptomüntide tähised
Erinevate krüptomüntide tähised Foto: Dado Ruvic/Scanpix

Nädalavahetusel tabas krüptoturgu suurem kukkumine, mis viis bitcoin'i hinna nii madalale tasemele, mida pole poolteist aastat nähtud.

Nädalavahetusel alguse saanud krüptoturu langus viis maailma vanima krüptoraha bitcoin'i sellisele hinnatasemele, mida pole poolteist aastat nähtud. Bitcoin kukkus 8 protsenti ja jõudis hommikul 25 193 dollarini. Alates aasta algusest on krüptomünt kaotanud 46 protsenti oma väärtusest ja vajunud enam kui 60 protsenti allapoole oma viimasest tipptasemest, eelmisel sügisel saavutatud 60 000 dollari margist.

Päeva edenedes bitcoini vajumine jätkus: ennelõunaks oli krüptomündist järel veel 24 410 dollarit - langus oli seega süvenenud ligi 11% peale.

Ka teistel krüptorahadel ei käinud käsi paremini: ethereum ja cardano kaotasid ligi 10 protsenti, solana enam kui 12 protsenti.

Kiire krüptovaring pühkis nädalavahetusel krüptoturult 100 miljardit dollarit, luges Forbes kaod kokku.

Küptoraha langus käib sama jalga teistel turgudel asetleiva langusega: suurema müügilaine all on kõik turud, valusalt saavad pihta aktsiad. Krüptoraha langust süvendab kiire inflatsioon ja inimeste soov riskantsemate varade osakaalu portfellis vähendada. Samuti nähakse, et kuna tehnoloogiaaktsiad suurelt langevad, siis pole ka krüptovaradel pikka pidu.

Lisaks on Euroopa Liit teatanud, et on lähedal krüptorahade regulatsiooni loomisele – Bloomberg kirjutas reedel, et uus regulatsioon võib tulla välja juba juunikuu lõpus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles