Üks Tallinna börsi ettevõte saavutas aastaga 700-protsendise kasvu

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Hagen Bikes börsil.
Hagen Bikes börsil. Foto: Sander Ilvest

Hagen Bikes teatas börsile, et suutis maikuus tõelise rekordi teha. Seda võimaldas eelmise aasta ülimadal võrdlusbaas.

Hagen Bikesi juht Kaspar Peek teatas börsile, et firma maikuu müügitulu osutus rekordiliseks. «Grupi konsolideeritud auditeerimata müügitulu kasvas eelmise aastaga võrreldes 771 protsenti ja oli kokku 26 620 eurot,» teatas Peek börsile.

Müügitulu kasvas aastaga võrredes 771 protsenti. Põhjus oli lihtne: kui mullu samal ajal õnnestus müüa 1 kastiratas, siis tänavu maikuus tervelt 7.

Müügitulu ratta kohta on aastaga 24 protsenti suurenenud ja ulatus 3800 euroni.

«Hea on tõdeda, et töö messistrateegia taga on end õigustanud. Lisaks kogusime ning analüüsisime hulgaliselt andmeid ning oleme parendamas turundussõnumeid ning kodulehel kuvatavat infot. Negatiivselt mõjutasid tulemusi jätkuvad komponentide tarneprobleemid,» rääkis Peek.

Peek rõhutas, et kuigi nad on saanud klientidelt ettemakseid, siis müügitulus veel klientideni saatmata rattad ei kajastu.

«Komponentide tarned on siiski kinnitatud ning klientidele lubatud tarneaegade ületamist esineb harvadel juhtudel. Keerulistes maailmamajanduse oludes oleme läbi mänginud mitmeid finantsprojektsioone ning teinud ka eelarvelisi muudatusi. Kuna ilmselgelt saab olema uut rahastust kaasata palju raskem kui sõjaeelses olukorras, siis keskendume kiiremini kasumlikuks saamisele,» sõnas Peek.

Hagen Bikes tuli börsile mullu detsembris, toona märgiti pakkumine 15-kordselt üle ning raha olid investorid valmis firmale pakkuma tervelt 7,5 miljoni euro ulatuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles