Novaturas hakkab lõpuks oma äri käima saama

BNS
Copy
Novaturas ajab Eestis äri Novatoursi kaubamärgi all.
Novaturas ajab Eestis äri Novatoursi kaubamärgi all. Foto: Konstantin Sednev

Novaturas teatas börsile, et tänu koroonapiirangute kadumisele on ka nende äri lõpuks hoo sisse saanud.

Eestis Novatoursi nime all tegutsev Leedu reisikorraldaja Novaturas teenindas mais 35 000 klienti ning kontserni käive ulatus 22 miljoni euroni.

Kokku on ettevõte jaanuaris-mais teenindanud 96 000 klienti, mis on kolm korda rohkem kui eelmisel aastal samal perioodil. Esimese viie kuu kumulatiivne käive ulatus 67 miljoni euroni ja on ligi neli korda suurem 2021. aasta sama perioodiga võrreldes, teatas Novaturas börsile.

Novaturase juhi Vitalij Rakovski sõnul näitavad kasvavad tulud ja kliendivood turismisektori järjepidevat taastumist. Kuna reisiplaneerimise rutiin on naasnud tavapärasele tasemele, on ettevõte mais käivitanud kõikidel turgudel varajase broneerimismüügi talvepuhkuse hooajaks.

«Asjaolu, et oleme saanud pakkuda kogu talvepuhkuse hooaja programmi, on positiivne signaal nii meie klientidele kui ka meile. Esimest korda pärast pandeemiat on reisijatel võimalus valida oma tulevane puhkus kõigi võimalike talvepuhkuse sihtkohade hulgast ja saame oma tegevusmahtusid sujuvalt planeerida,» lisas Rakovski.

Novaturase aktsia kerkis täna teate peale 0,8 protsenti, 3,74 eurole, alates aasta algusest on aktsia 2,6 protsenti langenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles