Euroopa turud on tõusul – välja arvatud üks

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Jalgratturid ja Prantsusmaa lipp. Kuna Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroni vihased vastased, parem- ja vasakpoolsed said parlamendis jõudu juurde, libiseb tal ainuvõim käest.
Jalgratturid ja Prantsusmaa lipp. Kuna Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroni vihased vastased, parem- ja vasakpoolsed said parlamendis jõudu juurde, libiseb tal ainuvõim käest. Foto: MARCO BERTORELLO/SCANPIX

Täna lõuna ajal olid peaaegu kõik olulisemad Euroopa turud kerget tõusu tegemas, erandiks oli vaid valitsuskriisi libisev Prantsusmaa.

Täna pärastlõunal olid Euroopa turud tõusul. Stoxx 600 kerkis 0,5 protsenti ning suurematest Lääne-Euroopa börsidest oli kella ühe paiku miinuses vaid Prantsusmaa börs. Seal tabas investoreid uudis, et president Emmanuel Macroni partei sai valimistel kibeda kaotuse osaliseks ja lasi häälteenamusel käest libiseda. Parlamendis said kohti juurde vasak- ja parempoolsed, kellest kummagagi pole Macronil teab mis soojad suhted. Päeva edenedes tõusis aga ka Prantsusmaa indeks plussi.

Tallinna börs kerkis 0,8 protsenti. Põhinimekirja suurim tõusja oli 11 protsendiga Ekspress Grupp.

Suurimaks langejaks oli 3,5 protsendiga Tallinna Vesi, aga siin seisneb põhjus dividendi ex-päevas, mil langemine on aktsia jaoks tavaline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles