Pöörast palka teeninud kriisis Baltika juht läheb minema (1)

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Baltika Group juhatuse esimees Flavio Perini lahkub ametist
Baltika Group juhatuse esimees Flavio Perini lahkub ametist Foto: Tairo Lutter

Baltikat kriisist välja tüürima pidanud Flavio Perini lahkub firmast poolte kokkuleppel ettevõttest.
 

Baltika nõukogu teatas, et kutsus osapoolte kokkuleppel Perini 21. juunil juhatuse esimehe kohalt tagasi. Ühtlasi valis Baltika nõukogu uueks nõukogu esimeheks Kristjan Kotkase.

Perini kogus Eestis kuulsust sellega, et kuigi firma oli sügavas kriisis ja tekstiilitööstuses palgad reeglina väga madalad, teenis Perini isegi teiste börsiettevõtete juhtidega võrreldes uskumatult head palka: palgaraporti järgi maksti Perinile mullu põhitasu 238 401 eurot, lisaks veel tulemustasu 125 000 eurot ehk kokku 363 401 eurot. Seega kasvas Baltika juhi tasu koroona-aastaga võrreldes 181 protsenti. Samal ajal kasvas ettevõtte kahjum aastaga suurusjärgus 670 protsenti.

Baltika nõukogu esimehe ja suuraktsionäri KJK Fund SICAV-SIF esindaja Kristjan Kotkase sõnul tähendab juhi vahetus ettevõtte jaoks ühe etapi lõppu. «Oleme Flaviole tehtud töö eest äärmiselt tänulikud. Ta vedas Baltikat efektiivselt äri ümberpööramisel ja ettevõtte saneerimisprotsessis ning oli selge visiooniga karismaatiline juht,» lisas Kotkas.

Baltika uus tegevjuht on ettevõtte senine COO ja juhatuse liige Brigitta Kippak. Baltika jätkab oma strateegia elluviimist, Ivo Nikkolo brändi arendamist ning e-kanali tugevdamist, mille kaudu liikuda edasi uutele turgudele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles