Telefoni näppimise tõttu rendiautoga avarii teinud juht sai kohtus kopsaka arve (2)

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
CityBee rendiautoteenuse esitlus.
CityBee rendiautoteenuse esitlus. Foto: Mihkel Maripuu

Harju maakohus pidi lahendama kentsakat juhtumit: kas rendiautoga suurelt kiirust ületanud ja tagatipuks autoga avarii teinud mehele saab autofirma kahjunõude esitada või mitte?

Kuidas probleemne sõit alguse sai, selles olid kohtus kõik pooled ühel meelel: mees broneeris 16. augustil 2020. aastal öösel kell 2 Citubee Peugeot 308 auto ja alustas sõitu. Sõit möödus nähtavasti meeleolukalt, sest kohtumaterjalide järgi sõitis mees Lasnamäel 50 km/h alas mitmeid kordi üle 100 km/h ja väänas korra Peugeot‘st välja isegi 116 km/h.

Sõit katkes umbes 40 minutit peale algust, kui mees põhjustas kella kolme ajal Punasel tänaval liiklusõnnetuse. „Kostja sõitis sõidukiga suurel kiirusel teelt välja, üle äärekivi ja vastu tänavavalgustusposti.“ nenditakse kohtudokumendis. Mees põgenes sündmuskohalt ja kui avariipaika jõudis politseipatrull, siis tuvastas too hiljem, et õnnetuse põhjustas asjaolu, et mees otsis sõidu ajal põrandale kukkunud telefoni taga. Selle eest sai mees ka politseilt väärteo korras karistuse.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles