Ole valmis: uuel nädalal muutub LHV aktsia 10 korda odavamaks

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
LHV logo
LHV logo Foto: Erik Tikan

Selle nädala lõpus jõustub LHV aktsiate split ehk jagunemine, mis muudab ühe väärtpaberi 10 korda odavamaks ja annab vanadele investoritele puuduv osa juurde.

LHV teatel teevad nad reedel planeeritud aktsiaspliti ära. Tegu on 1:10 splitiga ehk ühest aktsiast tehakse 10. Sellega muutub eelkõike panga aktsia nimiväärtus seniselt 1 eurolt 10 sendini. Split viiakse läbi küll reedel, kuid LHV börsiteate järgi jõustub muudatus investorite jaoks 4. juulil ehk esmaspäeval.

Sellega muutub ka börsilkaubeldava aktsia hind: tänase hinna järgi tähendaks split, et kui hetkel on aktsia hind 34,2 eurot, siis alates esmaspäevast 3,42 eurot.

Praegustele LHV investoritele tähendab aktsiate jagunemine, et kui enne oli investoril kontol 1 aktsia, siis peale jagunemist 10, aga kontol olevate aktsiate väärtus jääb samaks.

Aktsiasplitid on USA börsil tavalised, tänavu võttis selle sammu ette näiteks Amazon, kes tegi 1:20 spliti. Sellega soovis ettevõte ligi 3000 dollarini kerkinud aktsia hinna taas jaeinvestorite jaoks maa peale tuua. Praegu kaupleb aktsia 107 dollari juures.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles