Investor Mari: juuni viis kontolt 2225 eurot (1)

Investor Mari
Copy
Investor Mari
Investor Mari Foto: .

Juunikuu langust ei suutnud kinni pidada ei minu palgaraha ega ka kahelt ettevõttelt laekunud dividendid.

Head uudised kõigepealt: ma polegi kõige viletsam. Portfellist kadus juunikuuga (täna pole USA börs veel avanenud, nii et sealt võib langusele mõni euro lisa tulla) 6,1% ehk 2225 eurot.

Samal ajal kukkus S&P 500 indeks 6,9% ja Stoxx 600 7,6% ehk ma suutsin neist kahest pisut parem olla. Tallinna börsile, mis kukkus 2,2% suutsin aga häbiväärselt alla jääda. Alates aasta algusest on langus 10,3%.

Kokkuvõttes on mul päris vee all kõige värskemad investeeringud: näiteks EfTENi uus kinnisvarafond, mille soetasin ikka kohe alguses, 10,62 euro tasemelt, on nüüd 10 euro peale kolisenud ja mulle 100 eurot miinust toonud. Incap, värskuselt teine investeering, on mul 228 euroga vee all. See on aga nohu Netflixi puhul, mis on mulle tootnud kahjumit 514 eurot. Ka Swedbanki aktsia pole palju parem.

Teiste aktsiate puhul jääb üle tõdeda, et börsivärinad söövad kasumit. Kui mul oli jaotamata kasumit aastapäevad tagasi enam kui 8000 eurot, siis praegu on sellest alles jäänud vaid 4500 eurot.

Kahjumid ei ole aga igavesed! Olen oma napi investorikarjääri vältel juba nii harjunud, et portfell vahepeal vee all on, et praegu panen silmad kinni ja kui midagi head ja odavat näppu jääb, ostan ära.

Selles kuus oli positiivset veel, muidu oleks langus sügavam. Nimelt laekus mulle dividend Enefit Greenilt – 154,47 eurot ning Merkolt tuli omakorda 81 eurot lisaks.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles