Euroopas on nüüd uus krüptoseadus: bitcoin kaotas kogu oma viimaste päevade tõusu

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Bitcoini tähis
Bitcoini tähis Foto: Dado Ruvic/Scanpix

Euroopa Liidus lepiti eile kokku uues krüptoseaduses, nüüd tuleb hakata üle 1000-euroseid tehingud deklareerima, kuid see pole veel kõik.

Euroopa Liidu ametnikud said kokkuleppele uues krüptoseaduses. See toob uusi nõudeid kaasa nii tavainimesest kauplejatele kui ka teenusepakkujatele.

Nüüd tuleb krüptoplatvormidel võimudele – veel pole täpselt selge, kellele – teada anda igast tehingust, mis ületab 1000 euro piiri. Ainus, mida regulatsioon ei puuduta, on tehingud, mis tehakse väljapool kauplemisplatvorme tavakasutajate krüptorahakottide vahel. Seda lihtsal põhjusel, et neid tehinguid pole võimalik mõistliku ressursikuluga kontrollida.

Faktiliselt tahab Euroopa Liit aga seda, et lõppeks võimalus, krüptorahade puhul anonüümseid tehinguid teha ning et iga euro saatust saaks alates esimesest eurost jälgida, vahendab heise.de. See tähendab, et Euroopa Liidu kavandatava seaduse järgi, milles Euroopa Komisjonis eile kokku lepiti, peaks idendifitseerima kõik inimesed, kes oma raha eest krüptomünte ostavad.

Teenusepakkujate poole pealt tuleb neil krüptomüntide tegijatel, kes nimetavad oma vara stablecoin'iks, hakata ka tõeliseid stabiilsusreserve omama.

Samuti peavad krüptofirmad tegema avalikuks selle, kui palju (elektri)energiat nad oma töös kasutavad.

Seadusandlusest on täielikult välja jäetud uus kuum vara – NFTd.

Bitcoin on kaotanud oma eelmise nädala tõusu ja viimase viie päevaga vajunud ligi 10 protsenti 19295 dollari tasemele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles