TAUST ⟩ Kristo Käärmann – mees, kellest keegi rääkida ei julge (3)

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Finantsjärelevalve alustas Eesti ühe esimese miljardäri Kristo Käärmanni suhtes juurdlust.
Finantsjärelevalve alustas Eesti ühe esimese miljardäri Kristo Käärmanni suhtes juurdlust. Foto: Eero Vabamägi

Finantsettevõte Wise on üks tuntuimaid Eesti edulugusid, kuid selle kaasasutajast ja juhist Kristo Käärmannist endast pole üleliia palju teada. Käärmann ise intervjuupalvele ei vasta. Käärmanni esinemistest torkab silma tema maneer: alati rahulik ja pisut tagasihoidlik, veidi aeglase jutuga, kerge naeratus suul ja ei ühtegi üleliigset sõna. Ta vastab küsimustele ja räägib asjast.

Näiteks ühes viimastest videointervjuudest sel kevadel Aasia kanalile The Straits Times rääkis mees, kuidas teda mõjutas lapsepõlves kogetu: 1980. aastal sündinuna oli ta 90ndatel teismeline ja nägi täpselt, kuidas asjad käivad. «See oli kindlasti huvitav aeg, kus igaüks pidi mingil viisil ettevõtja olema ja asjad pidi ära tegema, sest kui sina asju ära ei teinud, siis ei teinud seda ka keegi teine,» rääkis Käärmann mereannitaldriku taga. «Tagasi vaadates oli see inspireeriv, kuidas täiesti tavalised inimesed arendasid nii palju erinevaid tooteid.»

Temast endast ei tihka inimesed aga rääkida: suu on vett täis nii Eesti ​start-up​’i kogukonnal kui ka ettevõtte endistel töötajatel, kes praegu oma äri ajavad.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles