Aasia turud tõusid Bideni tollitariifide leevenduse ootuses

BNS
Copy
USA president Joe Biden
USA president Joe Biden Foto: Lukas Barth

Aasia turud kerkisid teisipäeval kasvavate spekulatsioonide mõjul, mille järgi USA president Joe Biden kavatseb otsides võimalusi inflatsiooni ohjeldamiseks tühistada mõned Trumpi-aegsed tollitariifid Hiina kaupadele.

Turud on viimastel kuudel ärevad, kuna hinnatõusu ohjeldamiseks mõeldud järsk intressitõus toob vaatlejate hinnangul kaasa languse.

Siiski tõusid aktsiahinnad teisipäeval, kuna väidetavalt kavatseb Valge Maja kaotada tollimaksud mõnedele sadade miljardite dollarite eest Hiinast imporditavatele kaupadele ning uudis võib tulla juba sel nädalal.

Hiina riiklik uudisteagentuur Xinhua teatas samal ajal, et USA rahandusminister Janet Yellen ja Hiina asepeaminister Lui He pidasid telefonikõne.

«Mõlemad pooled nõustuvad, et kuna maailmamajandus seisab silmitsi tõsiste väljakutsetega, on väga oluline tugevdada makropoliitilist suhtlust ja koordineerimist Hiina ning USA vahel,» seisab teates.

Turud on reageerinud positiivselt Hongkongis, Shanghais, Tokyos, Sydneys, Soulis, Taipeis, Wellingtonis, Manilas ja Jakartas.

Nii tõusis Tokyo Nikkei indeks 0,8 protsenti, jäädes pidama 26 369,24 juures. Hongkongi Hang Sengi indeks tõusis täpselt protsendi võrra ja jäi pidama 22 037,88 punkti peal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles