Börsid jätkavad langust

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
India naine teel turule. Aasia börsid olid täna valdavalt languses, vaid India indeks näitas tõusu
India naine teel turule. Aasia börsid olid täna valdavalt languses, vaid India indeks näitas tõusu Foto: Sumit Saraswat/Scanpix

Täna hommikul olid suuremad turud languses ning investorid jälgivad prognoose, millal majandus ametlikult kriisi jõuab.

Aasia börsid alustasid päeva valdavalt langusega, üldindeks Aasia Dow vajus 1,3 protsenti. Investoritele teevad muret teated majanduskriisi süvenemisest, mis eile õhtul nafta hinna sügava languse kaasa tõid.

Börsilangusel lubavad jätkata ka futuurid: USA S&P 500 indeksile ennustavad futuurid praegu 0,4-protsendilist langust. Eile õhtul sulgusid USA põhiindkesid valdavalt positiivsel territooriumil ning pühkisid minema eelmiste päevade languse. S&P 500 kerkis 0,2 protsenti, tehnoloogiaaktsiaid täis Nasdaqi indeks aga 1,8 protsenti.

Euroopa aktsiaid hoiavad täna surve all jätkuvalt kaks teemat: energiakriis ja hirm selle laienemise ees ning teisalt inflatsioon, millele keskpangad siiani pole suutnud pidurit panna – sest juurpõhjus peitub tollessamas energiahindade rallis. Toimuv on euro suure surve alla pannud ning euro kaupleb dollari suhtes 1,02 tasemel, mis on madalaim näit viimase 20 aasta jooksul. Osa analüütikuid ennustab, et energiakriisi jätkudes odavneb euro niipalju, et kätte jõuab euro ja dollari pariteet ehk mõlemad valuutad on teineteise vastu samapalju väärt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles