Investor Mari: tegin Balti börsil tugiostu

Investor Mari
Copy
Investor Mari
Investor Mari Foto: Repro

Lõpuks ometi võttis portfell noka üles, aga see positsioon, millele mina kõige suurema lootuse panin, on mind jätkuvalt petnud.

Nädalaga tuli portfelli juurde 831 eurot. Sellest 300 panin ise oma palgast, ülejäänu aga turu tõusmisest. Praegusel ajal on muidugi see häda, et võid näidata portfelli tõusu ja langust omale sobivalt mitu korda nädalas, kuna turud teevad igasugu trikke ja rahvas on nii ärahirmutatud, et hoiab börsilt üldse eemale.

Ma tegelikult lootsin, et kuu alguses annab mu varale sööstu LHV aktsia: sellega kauplemine pandi juba reedel jagunemise ootuses pausile, isegi esmaspäeval ei julgenud börs seda vabaks anda, nii et hakkasin juba mõtlema, et kui siis teisipäeval kauplemine algab, siis tulevad minusugused nagu paisu tagant ja äkki aitavad aktsiat kergitada.

Aga võta näpust, LHV aktsia on nüüd selle nädalaga kaotanud hoopis 2,7%. Minu positsioonis on splitijärgselt 250 aktsiat, kõik kenasti miinuses. Olen positsiooniga kaotanud 14,6% ehk 154 eurot. Olen põnevil, mis hakkab saama siis, kui Euroopa Keskpank intressi tõstab – kas siis tõesti automaatselt kergitab hindu ka LHV ja kas siis aktsia läheb üles nii nagu analüütikud mulle pangaaktsiate müügijutu juures rääkinud on.

No vaatame, praktika on tõe kriteerium. Selle mõtiskluse peale läksin aktsiat vaatama – no mis ma näen, päevakäive napilt 68 000 eurot, kas sa nalja teed, LHV? No mis sa teed, kui keegi teine ei osta, siis ostan ise: panin orderi sisse ja kohe sain kah. Võtsin 100 aktsiat hinnaga 3,62 eurot tükk ehk 362 euro eest. Kuu teenistus on paika pandud ja süda rahul. See on nagu finantsvabadus: pole finantsi, pole probleemi.

Aga võib-olla on lihtsalt vaja, et Tallinna börs oma suvetardumusest ärkaks. Ja noh, seda, et rahval peale arvete maksmist mingigi raha kätte jääks. See 22-protsendine inflatsioon on üks kole asi küll. Kui lisada siia euro odavnemine, siis tegelikult kaalusin LHV ostu juures pikalt, kas üldse on mõtet siin mingit kohalikku värki otsida - võtad USA turult midagi ja niikaua kuni see aktsia nulli jääb, toob juba dollari tugevnemine mulle tootluse koju ära. Hetkel tundub peaaegu iga teine valuuta kaunim kui euro.

Rahaliselt on see minu kõige väiksem miinus, Netflixiga olen kaotanud ligi 500, Swedbankiga ligi 400 ja Incapiga ligi 240 eurot. Teised positsioonid on vähemalt rohelised.

Vaatasin järgi ja tegelikult pole mul ka kukkumine aasta algusest nii valus midagi: 8,1% ehk rahas veidi üle 3000 euro. Selle aja jooksul olen portfelli ise juurde pannud 1800 eurot, nii et see aitab ära tasandada ja protsenti ilusamana näidata. Aga no kui ei ole sul kohe võtta suuri summasid, siis tuleb tasapisi väikestega toimetada!

Portfelli seis: 34 978,49 €

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles