Investoritel on keerulised ajad, tahaks ahne olla, ent ei julge

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Raha
Raha Foto: Jimmy Darter/EYEPRESS/SIPA/SCANPIX

Investoritel on keerulised ajad, kus kohati kimbutab mure inflatsiooni kasvu ja majanduse olukorra halvenemise ning teistpidi ahnuse vahel. Mis siis, kui näiteks USA majandus on tugevam ja kannatab kardetust rohkem välja? Kui nii, siis mingi hetk võib saada ahnus võitu hirmu üle.

Aasia aktsiad astusid USA omadega sama sammu ehk tõusid.

Jaapani aktsiaturg tõusis 0,7 protsenti, Hongkong 0,2 protsenti, Hiina 0,1 protsenti ja Austraalia 0,5 protsenti. Ühendriikides tõusis eile Nasdaq 2,3 protsenti, S&P 500 1,5 protsenti ja Dow Jonesi tööstuskeskmine 1,1 protsenti.

USA dollari kukkus Jaapani jeeni suhtes 0,4 protsenti, kuna keset valimiskampaaniat Naras tulistati Jaapani ekspeaministrit Shinzo Abet. Investorid müüsid uudise peale aktsiaid, mis olid varem tõusnud kümne päeva kõrgeima tasemeni.

«Kuigi tulistamise detaile pole teada, paistab riskivältimine hoogu koguvat ja üleilmselt võib aktsiaid tabada müügilaine,» ütles Saxo Capital Marketsi turustrateeg Charu Chanana Reutersile. «Jeen tugevnes ja aktsiad langesid ning see võib hoogu minna kui avanevad Londoni turud.»

USA keskpanga intresse sättiva komitee liige Christopher Waller rääkis eile turgu üles, märkides, et majanduslanguse hirmud on ülepingutatud. Sama komitee tine liige James Bullard märkis, et majandus võib teha pehme maandumise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles