SAS tühistab lende, aktsia hüppas üles

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
SASi lennukid püsivad pilootide streigi tõttu maas
SASi lennukid püsivad pilootide streigi tõttu maas Foto: Reuters/ScanPix

Skandinaavia lennukompanii SAS on tühistanud täna ligi 70 protsenti lendudest, kuid aktsia tõusis 9,7 protsendi võrra 0,4716 Rootsi kroonini.

Pilootide streik on jätnud tuhanded turistid välismaale lõksu.

Täna on tühistatud 181 lendu ehk 69 protsenti SASi lendudest, kirjutab Reuters.

SAS oli sunnitud tühistama esmaspäevast alates sadu lende, kuna lennukompanii ja pilootide vahelised kollektiivleppe kõnelused ebaõnnestusid. Lennukompanii palus USAs kohtus pankrotikaitset.

Kuigi kollektiivleppest ei saanud asja, püüavad lennukompanii ja ametiühingud jõuda kokkuleppele, et tuua ära välismaale jäänud reisijad. SASi pressiesindaja sõnul on Taani pilootide ametiühinguga Dansk Metal käimas läbirääkimised, et selleks kasutataks 18 lennukit. Ametiühingud vajavad kinnitust, et neid lende ei kasutataks millekski muuks.

Kiire hinnatõus pani ametiühinguid nõudma palgatõusu, kuid lennukompaniid soovivad leida kompromisse, et päästa suvised lennud.

Neljapäeval jõudsid British Airwaysi väravatöötajad Londoni Heathrow' lennujaamas kokkuleppele oluliselt paremas palgas, mille tõttu tühistati plaanitud streik, kirjutab Reuters.

SASi piloodid eelistavad pigem palgakärpeid, kuid ei soovi, et uusi piloote palgatakse halvematel tingimustel läbi kahe uue tütarfirma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles