Lääne investorid on panustamas üha enam Hiina aktsiatesse

PM Majandus
Copy
Shanghai börs.
Shanghai börs. Foto: Aly Song

Hiina aktsiatesse liigub rekordiliselt palju raha seoses koroonapiirangute lõdvenemisega ning seadusandjate leebema suhtumisega tehnoloogiasektorisse.

Lääne investorid paigutasid juunis rekordilise summa Hiina börsil kaubeldavatesse aktsiafondidesse, mis tõstis Hiina aktsiaturu peamistest konkurentidest ettepoole, kirjutab Financial Times.

Nii USA kui ka Euroopa investorid paigutasid Hiina turule rekordilisi summasid, kusjuures USAs noteeritud Hiina ETFidesse laekus BlackRocki andmetel ligi 4 miljardit eurot ning Euroopa, Lähis-Ida ja Aafrika piirkonnas asuvatesse ETFidesse pea 1,8 miljardit eurot.

Kokku 5,7 miljardi euro suurune summa ületab märkimisväärselt eelmist, jaanuaris püstitatud 4,2 miljardi euro suurust rekordit.

Euroopa ostuhullus toimub ajal, mil Euroopa investorid võtavad raha välja nii USA (885 miljonit eurot) kui ka Euroopa aktsiafondidest (790 miljonit eurot).

Selle tulemusena ületasid Hiina aktsiaturud juunis konkureerivaid börse, kusjuures CSI 300 indeks tõusis 9,6 protsenti, samal ajal kui peaaegu kõik teised aktsiaturud langesid seoses kasvavate stagflatsioonihirmudega.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles