Efteni aktsia puhasväärtus suurenes juunis

BNS
Copy
Kinnisvarafondi Eften juht Viljar Arakas
Kinnisvarafondi Eften juht Viljar Arakas Foto: Kristi Liiva

Eften Real Estate Fund III AS-i aktsia puhasväärtus (NAV) oli 30. juuni seisuga 19,8596 eurot, kasvades kuuga 4,2 protsenti.

Raamatupidamislik puhasväärtus ilma edasilükkunud tulumaksukohustust ja intressiderivatiivide õiglast väärtust arvestamata ehk EPRA aktsia puhasväärtus oli samal ajal 21,13 eurot, kasvades juunis 4,4 protsenti, teatas Eften börsile.

Juunis viis fond läbi oma tavapärase kinnisvarainvesteeringute hindamise, mille käigus kasvas fondi kinnisvaraportfelli väärtus 2,2 protsendi ehk 3,702 miljoni euro võrra. Väärtuse kasv tuli peamiselt inflatsioonist tulenevast rahavoo-ootuste paranemisest enamikes fondi investeeringutes.

Juunis teenis fond konsolideeritud müügitulu kokku ligi 1,2 miljonit eurot, mis on samal tasemel kui kuu varem. Fondi konsolideeritud kulumieelne ärikasum (EBITDA) oli juunis 978 000 eurot, 3000 eurot vähem kui mais.

Selle aasta kuue kuu jooksul on fond teeninud pea 7 miljoni euro suuruse müügitulu juures 5,8 miljonit eurot EBITDA-d, aasta varem ligi 6 miljoni eurose tulu juures 4,9 miljonit eurot EBITDA-d. EBITDA aastasest kasvust 591 000 eurot on seotud võrreldava portfelli – portfell enne uusi soetuseid – EBITDA suurenemisega.

Fondi konsolideeritud vaba rahavoog ehk EBITDA ilma laenu- ja intressimaksete ning Leedu ettevõtete tulumaksukuluga on selle aasta esimesel poolaastal kokku pisut üle 3 miljoni euro, 915 000 eurot ehk 43 protsenti rohkem kui aasta varem. Nii suur vaba rahavoo kasv on ettevõtte teatel seotud peamiselt eelmise aasta COVID-19 mõjul tehtud üüri allahindluste lõppemisega, kuid ka vakantsete pindade väljaüürimisega, intressikulude vähenemisega ning Ramygalose büroohoone soetusega Leedus eelmise aasta juunis.

Fondi konsolideeritud raha jääk kasvas juunis 144 000 euro võrra ning oli juuni lõpu seisuga 8,5 miljonit eurot. Fondil oli juuni lõpu seisuga investeerimata kapitali 3,5 miljonit eurot.

Eften Real Estate Fund III konsolideeritud omakapital oli juuni lõpus 100,7 miljonit eurot, möödunud aasta lõpus aga 96,9 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles