JPMorgani juhi sõnul pole USA majanduse olukorral veel viga, kuid üleilmselt kogunevad äikesepilved

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
JPMorgani juhi Jamie Dimoni hinnangul on riskid varasemast lähemal
JPMorgani juhi Jamie Dimoni hinnangul on riskid varasemast lähemal Foto: Reuters/ScanPix

USA suurpank JPMorgan avaldas eile kvartalitulemused. Pangajuht Jamie Dimon kommenteeris ka majanduse olukorda ja väljavaadet ning see pole hea.

«USA majandus kasvab, tööjõuturg ja tarbimine on tugev, nagu ka võime tarbida,» märkis ta. «Kuid geopoliitilised pinged, kiire inflatsioon, kahanev tarbijate kindlustunne, ebakindlus, kui kõrgele intressimäärad lähevad ja kui kaua avaldavad  negatiivset mõju maailma majandusele seni mittenähtud rahapoliitika karmistamine ning selle mõjud üleilmsele likviidsusele.»

Tema sõnul on riskid lähemal kui varem ja potentsiaalne tagajärg on majanduse pehmest maandumisest kuni millegi hullemani.

Suurpanga kvartalikasum vähenes oodatust rohkem ehk 28 protsenti. Ettevõte peatas aktsiate tagasiostu vajaduse tõttu kasvatada eraldisi võimalike laenukahjumite tarvis ning hoiatas majanduslanguse üha kasvava riski eest.

Panga kvartalikasumiks kujunes 8,6 miljardit dollarit ehk 2,76 dollarit aktsia kohta. Refinitivi andmetel ootasid analüütikud aktsia kohta 2,88 dollari suurust kasumit.

JPMorgani aktsia langes eile 3,5 protsenti, 108 dollarini. Aasta algusest on aktsia odavnenud 31,8 protsenti.

Pangad on seoses intressitõusuga huvitavas olukorras. Intressitõus suurendab pankade tulu laenudelt, kuid kiiresti aeglustuv majanduskasv võib aeglustada pankade laenuportfelli kasvu, kirjutab Reuters.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles