Eestlaste suurinvesteering: Skeleton ehitab Saksamaale veel ühe tehase (1)

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Skeleton Technologies juhatuse esimees Taavi Madiberk.
Skeleton Technologies juhatuse esimees Taavi Madiberk. Foto: Eero Vabamaegi

Skeleton Technologies teatas, et rajab Saksamaale järjekorras teise tehase. Investeering läheb maksma 220 miljonit eurot.

Skeleton laiendab superkondensaatorite tootmist Saksamaal ning ehitab koostöös Siemensiga 220 miljoni euro eest uue tehase. Tehas rajatakse Leipzigi linna ning alustab tööd 2024. aastal. Ettevõtmine tehakse koos Siemensiga, kellega koos plaanitakse luua lahendus superkondensaatorite tootmise täielikuks automatiseerimiseks. Uue tehase võimekus oleks kuni 12 miljonit superkondensaatorit aastas. Hinnanguliselt võimaldab täielikult automatiseeritud tootmine vähendada tootmiskulusid tänasega võrreldes 90 protsenti.

Uues tehases saab tööd 240 inimest.

Skeletoni asutaja ja tegevjuht Taavi Madiberk rääkis, et koostöös Siemensiga on suur potentsiaal: «Me näeme võimalike koostöökohtadena tulevikus eeskätt tööstust ning teisi valdkondi, mis mis vajavad stabiilset kõrgepinget. Skeleton ja Siemens mõlemad usuvad, et transpordi ning energeetika valdkonda ootavad ees põhimõttelised muudatused keskkonnasõbralikkuse suunas ning superkondensaatorite kasutamine on nende murede lahendamiseks võtmetähtsusega. Innovatsioon energia sälitamise ja salvestamise tehnoloogias on selleks võtmeks, mis aitab ühiskonnal kliimaeesmärkide täitmise suunas liikuda.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles