Elektritarbijatel uus mure: Elektrilevi ähvardab trafopuudus (1)

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Elektrilevi kontor
Elektrilevi kontor Foto: Liis Treimann

Elektrilevi teatas, et kuna nad kaotasid oma trafode pakkuja, võivad paljud tööd venima jääda.

Elektrilevi turundus- ja kommunikatsioonijuht Reti Meema nentis, et kuna nende koostööpartner Energo Veritas on ootamatult üles öelnud jaotustrafode lepingud, võib see kaasa tuua võrguühenduste valmimise pikenemise.

Põhjuseks toodi, et juba kevadel ütles Harju Elektri tütarettevõte Energos Veritas, et lõpetab Elektrileviga koostöö ja ütleb lepingud erakorraliselt üles. Leping sõlmiti alles 2021. aastal ja oli sõlmitud kolmeks aastaks. Selle raames pidi Elektrilevi kõik oma vajalikud jaotustrafod kätte saama.

Nüüd peab Elektrilevi uue pakkuja leidma. «Lepingu ülesütlemine meie pikaaegse koostööpartneri poolt on kahetsusväärne ning mõjutab otseselt meie edaspidiseid tegevusi, aga oleme juba läbirääkimistes uute potentsiaalsete trafotarnijatega. Olukord on lootustandev, kuna trafode tootmiseks vajalik kompetents ja tooraine pole maailmast kuhugi kadunud. Praegu on turul ca 20 potentsiaalset uut trafode pakkujat, kellega aktiivselt ka suhtleme. Kuid sellest hoolimata võtab igasuguste uute koostöölepete sõlmimine aega. Olukorrast tingituna võivad pikeneda ka meie tööde tähtajad ja paraku puudutab see ka uusi liitujaid. Elektrilevi teeb kõik endast oleneva, et tagada uute võrguühenduste võimalikult kiire valmimine. Loodame väga klientide mõistvale suhtumisele,» kommenteeris Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.

Meema kinnitas, et Elektrilevil on trafosid ka varus.

Elektrilevi teatas, et ei pea Energo Veritase lepingute ülesütlemist õiguspäraseks ning on teavitanud ettevõtet ka lepingute ülesütlemisega kaasnevast vastutusest, tagajärgedest ning ühtlasi ka mõjust edaspidisele koostööle.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles