Netflix tõmbas varrukast investoritele hea üllatuse

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Netflixil ei läinud teises kvartalis nii hullusti kui ettevõte ise prognoosis
Netflixil ei läinud teises kvartalis nii hullusti kui ettevõte ise prognoosis Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Voogedastusplatvormi ettevõte Netflix, mille aktsia on investoritele aasta algusest vaid pettumust valmistanud, raporteeris analüütikute oodatust paremast kvartalitulemusest.

Eile 5,6 protsenti tõusnud aktsia on aasta algusest kukkunud 66,5 protsenti.

Ettevõte vältis enda prognoositud halvimat klientide kaotamise stsenaariumit, kuna jäi teises kvartalis ilma vaid ligi miljonist kundest. Netflix prognoosis, et kolmandas kvartalis hakkab klientide arv taas kasvama.

Investorid võtsid seda prognoosi signaalina, et kuigi maailma majanduses puhuvad halvemad tuuled ning USA ja Kanada turg on üleküllastumas, võib ettevõte leida uusi kundesid. Samas hoiatas ettevõte, et kallis dollar teeb ettevõttele liiga, sest välismaalt saadud tellimustasud on dollaritesse ümber arvestades väiksemad.

Ettevõte hoiatas aprillis, et teises kvartalis kaotatakse kaks miljonit klienti. See šokeeris investoreid. Ettevõte jäi ilma vaid 970 000 kliendist.

Netflix prognoosis, et kolmandas kvartalis lisandub miljon uut kundet, kuid Refinitivi poolt küsitletud analüütikud ootavad 1,84 miljoni uue kliendi võitmist.

«Aktsia tõusis, sest analüütikud olid aktsia hinnasihte ja soovitusi kärpinud, sest kasv aeglustub,» ütles Wedbuch Securitiese analüütik Michael Pachter Reutersile. Ta märkis, et Netflix kärpis kulusid ja tuleval aastal peaks vaba rahavoog märkimisväärselt kasvama.

Netflixil on ligi 221 miljonit maksvat klienti.

Teise kvartali puhaskasumiks aktsia kohta tuli 3,20 dollarit, millega ületati analüütikute 2,94 dollari suurune ootus.

Kuigi tugev dollar lõi ettevõtte käivet, kasvas see siiski 9 protsendi võrra 7,97 miljardi dollarini, jäädes küll alla analüütikute 8,04 miljardi dollarilisest ootusest. Kui valuutakursid poleks ebasobivalt liikunud, oleks käive kasvanud 13 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles